NAGLI SKOK NOVOZARAŽENIH NIJE UTICAO NA BROJ PRIJEMA U KOVID BOLNICU :: Semberija INFO ::

 

NAGLI SKOK NOVOZARAŽENIH NIJE UTICAO NA BROJ PRIJEMA U KOVID BOLNICU


U Kovid bolnici na liječenju je trenutno 22 bolesnika, od kojih je troje (3) na respiratoru, a 16 na kiseoničkoj terapiji. U protekla 24 sata bila su tri (3) prijema. Na jutrošnjem sastanku Kriznog štaba Bolnice, ocijenjeno je da je, nakon novogodišnjih i božićnih praznika, došlo do naglog pogoršanja epidemiološke situacije u Bijeljini, ali da to nije uticalo na broj hospitalizovanih bolesnika.

-Stanje u kovid bolnici je nepromijenjeno u odnosu na period prije praznika. Broj prijema nije povećan, kao ni broj bolesnika sa teškim kliničkim slikama”, rečeno je na sastanku Kriznog štaba Bolnice. Prema izvještaju epidemiologa, prof. dr Biljane Mijović, evidentno je prisustvo omikron soja virusa u populaciji na šta ukuzuju i klinike slike novozaraženih.

-Iz iskustava svijeta, a i naših iskustava, omikron ima lakšu kliničku sliku kod mladih, koji su sada većinom zaraženi. Prelivanjem infekcije na starije članove domaćinstava u ovoj masi pozitivnih slučajeva, biće sigurno lica čija klinička slika zahtijeva hospitalizaciju, tim prije što je i delta soj još uvijek prisutan,” navodi u svom sedmičnom izvještaju prof. Mijović. U protekla 24 sata u Bijeljini je registrovano još 93 pozitivnih na virus korona. Procenat pozitivnosti posljednjih dana kreće se od 80 do 90 odsto.

Semberija info