GRADONAČELNIK PETROVIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE POLITIČKIH STRANAKA :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETROVIĆ ORGANIZOVAO PRIJEM ZA PREDSTAVNIKE POLITIČKIH STRANAKA


Foto
Bijeljina treba da bude grad ekonomije, nauke i mladosti

Uz želje za dobro zdravlje, izražavam i želju za napredak našeg grada u narednom periodu, izjavio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović na tradicionalnom novogodišnjem prijemu za predstavnike političkih partija koje imaju svoje predstavnike u Skupštini grada.

“Uz realizaciju dobrih ideja, koje će uticati na poboljšanje života svih građana, pozivamo predstavnike političkih partija na istrajnost, kada je u pitanju vladavina prava, jačanje svijesti, kada je u pitanju racionalno trošenje novčanih sredstava, poštovanje procedura prilikom donošenja akata koji se donose na nivou lokalne samouprave”, istakao je gradonačelnik Petrović.

Vladimir Lazić, predsjednik Gradskog odbora SNSD-a, poželio je srećnu i uspješnu godinu građanima Bijeljine, istakavši da je iza nas jedna godina u kojoj je bilo i dobro riješenih poteza i inicijativa, ali i propusta.
 “Nadam se da će ova godina biti puno uspješnija i prosperitetnija, te da  će se projekti realizovati uz sinergiju na svim nivoima vlasti. Daćemo sve od sebe da Bijeljina još brže i bolje napreduje, te da bude uzor drugim gradovima i opštinama”, poručio je Lazić.



Milenko Mitrović, potpredsjednik Skupštine grada poželio je svim političkim partijama da u ovoj izbornoj godini  ostvare rezultate u skladu sa svojim političkim programima.

 “Što se tiče razvoja grada, naš je interes da nastupamo što jedinstvenije, da zajedno izradimo model po kojem će se Bijeljina ubrzano razvijati, jer je naša zajednička želja i zajednički cilj napredak i bolja budućnost svih građana Bijeljine, te da u Bijeljinu ljudi dolaze, a ne da odavde odlaze”, poručio je Mitrović.

Slaviša Marković, predsjednik Gradskog odbora PDP-a izjavio je da je u godini iza nas politička scena bila obilježena promjenom vlasti na lokalnom nivou, kao i primjenom različitih političkih koncepata, kada su u pitanju stavovi gradonačelnika i skupštinske većine.

“Ovu godinu će obilježiti parlamentarni izbori. Mi očekujemo da će se desiti promjene u Republici Srpskoj i da će Republika Srpska krenuti putem razvoja”, istakao je Marković.

Dalibor Stević, potpredsjednik Socijalističke partije  izjavio je da nas čeka jedna izazovna godina u kojoj će trebati primijeniti puno diplomatije i umiješnosti na nivou BiH.

 “Što se Bijeljine tiče, ovaj grad ima velike potencijal za dinamičan razvoj. Želja nam je da otpočne izgradnja auto – puta, kao i realizacija drugih značajnih projekata. U narednih desetak godina Bijeljina treba da bude grad ekonomije, nauke i mladosti”, poručio je Stević. Lj.Lj.