STRUČNI ŽIRI NA POTEZU :: Semberija INFO ::

 

STRUČNI ŽIRI NA POTEZU

Organizacioni odbor za izbor najboljih sportista i sportskih ekipa u 2021. godini u Bijeljini imenovao je stručni žiri koji će vrednovati pristigle prijave i donijeti odluku o najuspješnijima. Žiri se sastoji od sedam članova: Slobodan Perić (predsjednik), Jasmina Abdulahagić (zamjenica predsjednika), te članovi Gojko Pivač, Milorad Šalipurević, Mladen Stojanović, Boris Cvjetković i Zoran Sofrenić.
 
 
Slobodan Perić, rođen 1.9.1958. godine u Bijeljini. Od 1974. godine se bavi karateom, a 1984. godine bio je prvak SR BiH. Završio je Višu trenersku školu u Beogradu.
 
Jasmina Abdulahagić, tokom svoje dugogodišnje košarkaške karijere igrala je za veliki broj klubova bivše Jugoslavije (nosila je dresove „Radnika“ iz Bijeljine, „Željezničara“ iz Sarajeva, „Servo Mihalja“ iz Zrenjanina, „AIK“ iz Bačke Topole). Karijeru je završila u svom gradu u ekipi ŽKK „Bijeljina’’. Kao igračica u svim klubovima bila je primjer kvalitetne sportistkinje, omiljene među saigračicama, a posebno se istakla u periodu kada se vratila u Bijeljinu gdje je bila nosilac igre ŽKK „Bijeljina“ .
 
Gojko Pivač, rođen 27. 4.1978. u Gradačcu. Seniorsku karijeru započeo je u FK ,,Radnik“. Član je generacije koja je 1999. godine osvojila prvenstvo RS, tadašnji najjači stepen takmičenja. Bio je kapiten ekipe koja je osvojila prvenstvo RS i po prvi put se plasirala u Premijer ligu BiH 2005. godine. Sportista opštine Bijeljina za 2005, najbolji fudbaler RS iste godine u izboru Glasa Srpske  bio među 10 najboljih sportista RS. Igrao još u Sartidu iz Smedereva, Rudaru iz Ugljevika, Slaviji iz I. Sarajeva, a aktivno igranje završio u dresu Jedinstva Brodac.
 
Mladen Stojanović, kao novinar počeo u RT RS 1995. godine da bi 1999. godine postao urednik. Od 2000. godine postaje dio prvog BHT novinarskog pula u Sarajevu, tokom Olimpijskih igara u Sidneju. Pratio i komentarisao brojne svjetske sportske događaje (ZOI u Solt Lejk Sitiju 2002, Olimpijske igre u Atini 2004. i ZOI u Torinu 2006). Komentator Eurosport Serbia postaje 2007. godine. Od 2010. do 2021. godine komentator je na Arena Sport Srbija u Beogradu. Javnosti je poznat kao komentator utakmica Serie A i Lige šampiona. Istovremeno sa radom u televiziji, aktivan je u Košarkaškom savezu RS. Od 2007 do 2012. je Komesar takmičenja Prvenstva RS, a u sezoni 2007/2008 bio je član takmičarske komisije Košarkaškog saveza BiH.

 
Milorad Šalipurević, rođen 25.5.1988. godine. Diplomirao je na Fakultetu fizičkog vaspitanja i sporta u Istočnom Sarajevu. Od februara 2016. godine radi u Tehničkoj školi ,,Mihajlo Pupin” u Bijeljini kao profesor fizičkog vaspitanja.
 
Boris Cvjetković, po zanimanju sportski trener. Košarkom u kolicima se bavi od 1996. godine. Jedan je od osnivača Kluba košarkaša u kolicima „Bijeljina“ 2001. godine i nekoliko godina predsjednik kluba. Trenutno je igrač-trener u KKK „Bijeljina“. Od 2010. do 2017. godione bio je predsjedavajući Koalicije KOLOSI koja okuplja 13 organizacija osoba sa invaliditetom.
 
Zoran Sofrenić, rođen 1985. godine. Diplomirani ekonomista. U profesionalnoj fudbalskoj karijeri nastupao za: FK ,,Jedinstvo” Brodac, FK ,,Radnik” Bijeljina, FK ,,Partizan” Beograd, FK ,,Rudar” Ugljevik. Aktuelni je trener u stručnom štabu U-21 reprezentacije BiH.
Posjeduje UEFA PRO trenersku licencu. Nekadašnji fudbalski i futsal UEFA međunarodni sudija, trenutno instruktor suđenja za fudbal i futsal.
Odbornik u Skupštini grada Bijeljina i predsjednik Gradskog savjeta za sport.
Otac je dva sina - Milorada i Sergeja.

Semberija info