POSTAVLjENO SEDAM TURISTIČKIH ZNAKOVA :: Semberija INFO ::

 

POSTAVLjENO SEDAM TURISTIČKIH ZNAKOVA


Foto
      Turistička signalizacija ima za cilj da obavijesti učesnika u saobraćaju o kulturnim, istorijskim, prirodnim i turističkim potencijalima jednog mjesta. Vođeni tim motivom, Turistička organizacija Bijeljine završila je postavljanje turističke signalizacije koja će pomoći svima onima koji dođu u naš grad.
 
      Prošle godine smo uradili glavni projekat, idejno rješenje za postavljanje turističke signalizacije a početkom ove godine i postavili znakove. Najveći dio znakova su jedna vrsta potokaza na kojima se daju  informacije o određenim turističkim kapacitetima i lokacijama na području našeg grada. Cio projekat je finansiran iz sredstava TO Bijeljina a u narednom periodu pokušaćemo proširiti ovaj projekat i na ostale destinacije našeg grada, - istakla je Jasmina Abdulahagić, direktorica Turističke organizacije Bijeljina.
 
     Ovim projektom postavljeno je sedam znakova na različitim lokacijama a njima su istaknuti i oživljenji potencijali Banje Dvorovi, Etno sela Stanišići, hrama Vaznesenja Gospdonjeg u Crnjelovu,  hram Svetog mučenika kneza Lazara i Manastira Tavna.
 
    Znakovi su izrađeni po važećim zakonskim propisima i tehnološkim normama i prema pravilniku o turističkoj i ostaloj signalizaciji na putevima  Republike Srpske.


 
(Semberija info)