ŽELIMO DA UNAPRIJEDIMO PREDŠKOLSKO OBRAZOVANjE! :: Semberija INFO ::

 

ŽELIMO DA UNAPRIJEDIMO PREDŠKOLSKO OBRAZOVANjE!


U Bijeljini je, u prostorijama Saveza opština i gradova RS, održan sastanak kojem su prisustvovali predsjednik Udruženja VSS RS Slaviša Vujanović i potpredsjednik Skupštine Udruženja VSS RS Goran Gašić, te generalni sekretar Saveza opština i gradova RS Aco Pantić i stručni saradnik za odnose sa javnošću Saveza Vladislava Popović Đorđić.
 
Jedan od zaključaka sastanka bio je da Savez da podršku u poboljšanju materijalnog statusa radnika u predškolskim ustanovama, kako javnim, tako i privatnim. Složili su se da je to obaveza Sindikata, a da će Savez dati podršku u tom pravcu. 
 
Takođe, dogovoreno je da se organizuje sastanak sa predsjednikom Sindikata ONK i predstavnicima Ministarstva prosvjete i kulture RS, predsjednikom Aktiva direktora PU RS i predstavnicima Udruženja VSS RS, na kojem bi se, između ostalog, potpisao i memorandum o saradnji između institucija i Udruženja.
 
-Vjerujemo da smo na dobrom putu kako bismo svijest o predškolskom vaspitanju i obrazovanju  podigli na zavidan nivo i na taj način pokazali važnost vaspitačke profesije i njenog značaja za cjeloživotno učenje i razvoj djeteta, a samim tim i razvoj društva. Svi veliki uspjesi započinju malim koracima, a mi smo naše već odavno započeli’’, poručeno je sa sastanka.

Semberija info