GRADONAČELNIK PETROVIĆ POSJETIO VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“ :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETROVIĆ POSJETIO VRTIĆ „ČIKA JOVA ZMAJ“




Gradonačelnik Ljubiša Petrović, posjetio je Vrtić „Čika Jova Zmaj“ i sa direktorom ove predškolske ustanove Slavišom Vujanovićem razgovarao o neophodnosti proširenja kapaciteta. Inače, ovo je jedini javni Vrtić i radi u pet objekata, od kojih tri na području grada, jedan u Dvorovima i jedan u Novom naselju Janja. Zbog tehničkih razloga Vrtić u Patkovači još uvijek nije u funkciji, a tražiće se i rješenje za ponovno uspostavljanje produženog boravka.

-U cilju proširenja kapaciteta Vrtića, juče ssmo u prostorijama Gradske uprave održali sastanak na kom je Direkcija za izgradnju grada predstavila idejno rješenje za izgradnju novog objekat u Ulici Živojina Mišića (stari buvljak). Sa rukovodstvom Vrtića, koje zaslužuje pohvale za rad, usaglasili smo da se u što kraćem roku održi zajednički sastanak, kako bi se i oni upoznali sa idejnim rješenjem i dali eventualne primjedbe na sam izgled projekta. Cilj nam je da se kapaciteti za predškolsko vaspitanje šire i napreduju, a posebno kad znamo da su duge liste čekanja za predškolsko obrazovanje koje je izuzetno značajno za naše najmlađe sugrađane“, rekao je gradonačelnik Petrović. Direktor Vrtića Slaviša Vujanović, upoznao je gradonačelnika sa stanjem u ovoj predškolskoj ustanovi i svim što je neophodno za dalji rad.

-U Vrtiću boravi 520 djece, a na listi čekanja je još 200 mališana. Raduje nas činjenica da Grad, kao osnivač ove ustanove, razmišlja o proširenju kapaciteta, kao i o sveukupnom unaprijeđenju predškolskog obrazovanja. Takođe, u Vrtiću borave i djeca sa smetnjama u razvoju i trudimo se da njihov boravak bude praćen adekvatno“, rekao je direktor Vrtića Slaviša Vujanović. Povodom radne posjete Vrtiću, maišani su za gradonačelnika pripremili prigodan program.