VELIKA OČEKIVANjA OD IZGRADNjE AUTOPUTA :: Semberija INFO ::

 

VELIKA OČEKIVANjA OD IZGRADNjE AUTOPUTA


Bijeljinsko preduzeće “Bijeljina put”, koje se bavi izvođenjem izgradnjom putne i hidrotehničke infrastrukture, očekuje da će dobiti dio poslova na izgradnji budućeg autoputa od Rače do Bijeljine, čiji je početak izgradnje najavljen za proljeće.

Aleksandar Kecman, tehnički direktor u “Bijeljina putu” kaže da i “Bijeljina put”, kao i druga preduzeća koja se bave  izvođenjem radova u oblasti niskogradnje, očekuje da dobije  dio poslova na realizaciji ovog velikog infrastrukturnog projekta.

“ Dosadašnja praksa je potvrdila da se pri izgradnji  puteva angažuju kooperanti i podizvođači, te se nadamo da ćemo dobiti određene poslove na izgradnji autoputa. Naše preduzeće se kroz dugogodišnju praksu potvrdilo kao ozbiljan i pouzdan  izvođač radova u oblasti niskogradnje. Svojevremeno smo gradili i zaobilaznicu oko Bijeljine. Što se tiče opreme, mehanizacije  i tehničkog kadra, imamo dobre predispozicije za izvođenje takvih radova”, kaže Kecman, ističući da je na početku ove godine “Bijeljina put” ugovorio više poslova za ovu sezonu, nego što je to bio slučaj sa prošlom godinom, kada je bilo manje investicija i na lokalnom i na republičkom nivou.

“Naše preduzeće u velikoj mjeri zavisi od javnih radova, kako na republičkom, tako I na lokalnom nivou. Trasa budućeg autoputa od Bijeljine  do Rače uglavnom se nalazi u ravničarskom dijelu Semberije, tako da za izvođače neće biti nekih posebnih iznenađenja na terenu i mi smo spremni da se , u domenu svojih mogućnosti i kapaciteta, uključimo u izvođenje dijela tih poslova”, kaže Aleksandar Kecman.

Semberija info