U BIJELjINI JE LAKO SMJESTITI PSA U AZIL :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI JE LAKO SMJESTITI PSA U AZIL


Psi stvarno zaslužuju titulu „čovjekovog najboljeg prijatelja“, jer su odani, inteligenti i privrženi vlasniku. Ali ljudi, kada ih više ne žele ili ne žele njihove potomke ostavljaju ih u seoskim atarima, na prilazima gradu, pored škola i slično u nadi da će ih neko naći i preuzeti brigu o njima. Nažalost, veliki broj takvih pasa ostaje bez vlasnika i postaje pas lutalica.

Problemi sa psima lutalicama odavno su prisutni kako na selima, tako i u gradu.  Veliki broj djece, ali i odraslih često se suočavaju sa strahom, traumama i fizičkim povredama koje psi nanose. Pored toga, psi lutalice nanose štete u seoskim domaćinstvima, tako što napadaju perad, ali i ostale životinje koje ne mogu da se odbrane od njih.

Na sreću građana, u Bijeljini postoji azil za pse, ali, nažalost, većina stanovnika nije upoznata sa tim i samim tim pse ostavljaju gdje stignu, ne misleći na bezbjedost mališana, koja treba da je na prvom mjestu.

Na Pavlovića putu, u blizina Ranča ,,Tanasić'' nalazi se azil Veterinarske ambulante „Franko Džep“ iz Vršana. Iz ove veterinarske ambulatne za „Semberija info“ rekli su da i dalje primaju pse u azil.

-Po pozivu dolazimo po pse, a ako neko želi da doveze pse u sopstvenoj režiji u azil, poželjno je da se prije dovođenja pasa javi na naš kontakt telefon, jer nismo prisutni tamo po cijeli dan. Po prijemu u naš azil, psi dobijaju svu neophodnu medicinsku njegu i pomoć, redovne obroke i sve što je potrebno da budu zdravi i srećni. Takođe, ko god poželi da udomi psa može doći kod nas“, preciziraju iz Veterinarske ambulante „Franko Džep“ iz Vršana.

Naglašavaju, da je broj telefona na koji se zainteresovani za ostavljanje psa u azil ili za udomljavanje mogu  javiti i dobiti sve potrebne informacije je 055 – 371 – 094.

Semberija info