FONDACIJA LARA OBILjEŽILA 10 GODINA RADA SIGURNE KUĆE :: Semberija INFO ::

 

FONDACIJA LARA OBILjEŽILA 10 GODINA RADA SIGURNE KUĆE


Foto
Za 10 godina postojanja Sigurne kuće Fondacije „Lara“, u njoj je bila zbrinuta 221 žrtva, 178 žena sa djecom i 48-oro djece bez roditeljskog staranja, rekla Mirzeta Tomljanović, tehnička koordinatorica Sigurne kuće Fondacije „Lara“.

- Poslednje tri godine zbrinuto je 56 osoba,  16 dječaka, 23 djevojčice i 17 odraslih osoba. Na SOS telefon primili smo 1791 poziv i 183 poziva na viber i ostale aplikacije za komunikaciju. Trenutno imamo zbrinutih 11 osoba, tri odrasle osobe i osmoro djece, od toga su tri dječaka i pet djevojčica“, rekla je Mirzeta Tomljanović.



Gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović rekao je da njihov desetogodišnji jubilej i veliki broj prisutnih ljudi na obilježavanju istog govori mnogo o njihovom radu i njihovom napretku.

-Svaka žena i svako dijete, koje su žrtve porodičnog nasilja imaju sigurno utočište. Ali, to nije samo tokom boravka u Sigurnoj kući, već i kada izađu iz nje. Nakon izlaska pruža im se podrška, da postanu samostalne, da stupe u radni odnos ili da započnu sopstveni biznis i da na taj način obezbijede svojoj djeci srećno i bezbrižno djetinjstvo. Nasilje u porodici veliki je problem našeg društva, ali zahvaljujući radu Sigurne kuće i članicama Fondacije „Lara“, današnje društvo u Bijeljini, ali i mnogim lokalnim zajednicama širom RS sigurno ljepše, humanije i pravednije“, zaključio je gradonačelnik Petrović.



(Semberija info)