EPISKOP FOTIJE PRIMIO DIREKTORA PEDAGOŠKOG ZAVODA SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

EPISKOP FOTIJE PRIMIO DIREKTORA PEDAGOŠKOG ZAVODA SRPSKE


Dana 24. februara 2022. Njegovo Preosveštenstvo Episkop zvorničko-tuzlanski g. Fotije primio je u Eparhiji zvorničko-tuzlanskoj u Bijeljini g. Predraga Damjanovića, direktora Pedagoškog zavoda Republike Srpske, sa kojim se zadržao u srdačnom razgovoru.

Na današnjem sastanku g. Damjanović je sa Episkopom Fotijem razgovarao o statusu Pravoslavne vjeronauke u školskom sistemu i inspekcijsko - prosvjetnom nadzoru eparhijskih koordinatora. Ovom prilikom, na prijedlog Episkopa Fotija, potpisan je ugovor između Pedagoškog zavoda i eparhijskih koordinatora. Prema ugovoru koordinatori su spoljni saradnici Pedagoškog zavoda i Prosvjetnog inspektora. Ovim činom uspostavljen je novi odnos Eparhije i Pedagoškog zavoda gdje je Kancelarija za vjersku nastavu Eparhije zvorničko-tuzlanske prepoznata kao saradnik u prosvjetnom nadzoru predmeta Pravoslavna vjeronauka u školama sa prostora naše eparhije.

Prijemu su prisustvovali i g. Slavoljub Lukić, republički inspektor za Pravoslavnu vjeronauku kao i koordinatori za vjersku nastavu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

(Eparhija ZT)