GUŽVA ISPRED SBERBANK U BIJELjINI :: Semberija INFO ::

 

GUŽVA ISPRED SBERBANK U BIJELjINI


Nema razloga za bilo kakav strah

Nakon što su  entitetske Agencije za bankarstvo FBiH i Republike Srpske preuzele upravljanje Sberbank u BiH, a tim povodom se oglasilo i Udruženje banka BiH, ističući da nema nikakvog razloga za brigu, otklonjene su sve sumnje u sigurnost novčanih uloga i depozita građana koji su svoj novac povjerili na čuvanje ovoj banci. Uprkos činjenici da je njihov novac bezbjedan u ovoj banci, bilo je i onih koji su pohrlili da svoju ušteđevinu  podignu i prebace u neku drugu banku.

 Od  klijenata ove banke, koji su čekali u redu za informacije ispred prostorija banke u Bijeljini čuli smo da je jedan od razloga za povećanje broj klijenata u redu ispred banke negativno iskustvo koje su 2014. godine imali sa propalom Bobar bankom.

“Znate kako naš narod kaže: “Koga zmija ujede i guštera se boji”. Iako je od tada prošlo nepunih osam godina,  to poniženje i strah za sudbinu svoje ušteđevine, što sam lično  doživio, teško mogu zaboraviti”, rekao nam je jedan od onih koji je želio da dođe do šaltera banke.

Kao i u svakoj drugoj banci, da bi se podigao veći iznos novca, neophodno je prethodno najavljivanje i poštovanje određene bankarske procedure, čuli smo od zaposlenih u ovoj banci.

Semberija info