OTVOREN INFO PULT-SUVENIRNICA :: Semberija INFO ::

 

OTVOREN INFO PULT-SUVENIRNICA


Info pult-suvenirnica, Turističke organizacije grada Bijeljina, otvorena je u Ulici Patrijarha Pavla broj četiri, a opremanje je izvršeno iz vlastitih sredstava Turističke organizacije. Gradonačelnik Ljubiša Petrović, tokom obilaska prostorije Info pulta i suvenirnice, pohvalio je angažovanje zaposlenih u ovoj organizaciji, na čelu sa direktoricom Jasminom Abdulahagić.

-Otvaranje Info pulta i suvenirnice, plod su dobre saradnje Gradske uprave i rukovodstva Turističke organizacije. Grad Bijeljina je odavno zaslužio da ima turistički Info pult, a svi mi imamo obavezu da unapređujemo turističku ponudu. Rezultati su već vidni po broju noćenja i broju turista koji dolaze u naš grad. Bijeljina je, uprkos pandemiji, u prošloj godini povećala broj noćenja za oko 30 procenata“, rekao je Petrović i dodao da očekuje da će uskoro Bjeljna imati i licencirane turističke vodiče, kako bi se turistima pružila još kompletnija i profesionalnija usluga. Petrović je naglasio da je početkom  godine dogovoreno i raspisivanje dva javna poziva.

-Prvi se odnosi na razglednicu grada Bijeljina, a to znači da profesionalni fotografi, ali i sugrađani koji to nisu, fotografišu znamenitosti i kulturna nasljeđa grada i sve potencijale koje grad nudi, učestvuju u javnom pozivu, a prvih 10 mjesta sa fotografijama, biće adekvatno nagrađene. Drugi poziv se odnosi na izbor najljepšeg suvenira, a takođe će prva tri mjesta biti nagrađena. Realizacija po oba poziva će doprinijeti turističkoj ponudi našeg grada“, pojasnio je Petrović i dodao da je interes grada i povećan prihod od boravišne takse. Portparol Turističke organizacije Dragan Tešić podsjetio je da je pored otvaranja Info pulta i suvenirnice, doprinos turističkoj ponudi Bijeljine, a turisti u ovom prostoru mogu kupiti suvenire koji predstavljaju Bijeljinu i svakako, dobiti adekvatne informacije šta mogu da posjete.
 

-Prošle godine smo realizovali još tri projekta, a to su, rekonstrukcija staze od manastira Tavna do vodopada Skakavac, urađen je i selfi znak, po uzoru na mnoge gradove u regionu i svijetu, a urađena je i prva faza izgradnje turističke signalizacije“, pojasnio je Tešić i dodao da je Turistička organizacija prepoznatljiva i po organizovanju brojnih drugih sadržaja.

-Imamo nesebičnu pomoć Graadske uprave za realizaciju projekata, a ove godine planiramo da nastavimo sa izgradnjom turističke signalizacije. Takođe, plan je da u saradnji sa Ministarstvom obrazovanja i kulture i Univerzitetom Sinergija, krenemo u realizaciju obuke turističkih vodiča kako bi bili licencirani“, rekao je Tešić.

Semberija info