OTVORENO PISMO SINDIKATA BIJELjINSKOG VODOVODA MINISTARKI FINASIJA ZORI VIDOVIĆ :: Semberija INFO ::

 

OTVORENO PISMO SINDIKATA BIJELjINSKOG VODOVODA MINISTARKI FINASIJA ZORI VIDOVIĆ


Zahtjev za odblokadu žiro računa
 
 Poštovana ministrice Vidović,
 
 obraćam Vam se ovim putem u ime svih 257 radnika AD „Vodovoda i Kanalizacije“  Bijeljina. Kao što Vam je poznato žiro račun našeg Društva je mjesec dana u blokadi i samim tim onemogućene su nam sve novčane transakcije, pa tako i isplata ličnih primanja zaposlenih. Ono što Vam vjerovatno nije poznato jeste teško stanje nas radnika ovog preduzeća. Od 2017. godine naše zdravstveno osiguranje se ne uplaćuje, doživljavamo neprijatnost pri ovjeri zdravstvenih knjižica koja nam je onemogućena zbog dugova prema Poreskoj Upravi.

Liječenje nas radnika je postalo zabrinjavajuće, s obzirom da imamo veliki broj kolega koji su teško bolesni, nažalost i djeca naših  pojedinih kolega su lošijeg zdravstvenog stanja i nisu zaslužila da njihovo liječenje čeka zbog nečije bahatosti koja je dovela ovo preduzeće u tešku finansijsku situaciju. Svi mi radnici i naše porodice živimo od naših plata, naša djeca žele da imaju užinu, da se obrazuju, da im roditelji budu u finansijskoj mogućnosti  obezbjediti školovanje, odjeću, obuću, jedan pristojan život kakav zaslužuju. Niko od nas radnika nije kriv što se ovo Društvo našlo u ovoj teškoj situaciji, niko od nas nije ovdje da volontira, nego da za svoj, pošteno obavljeni posao, budemo plaćeni.

Radnici imaju obustave, stambene i nenamjenske kredite i kada dođe vrijeme za uplatu rata doživljavamo takvo poniženje i strepnju kada nas banke zovu, a mi nemamo od čega da uplatimo rate jer, evo, dva mjeseca živimo bez plata. Režije i hrana za porodicu se neće same od sebe platiti, nijedna ustanova od društvenog značaja neće imati milosti da čeka svoju uplatu zato što neko nema novca da plati svoje račune. Ovim putem Vas molim da uzmete u obzir svu muku radnika i izvršite što hitnije deblokadu žiro računa, jer ste jedino Vi u toj mogućnosti.

Nama je potrebno samo jedno ljudsko razumijevanje od strane Vas i da nam date malo vremena kako bismo skupili novac i isplatili plate radnika koji su već u očaju. Naši privatni problemi se svakim danom samo povećavaju, ogorčeni smo i u ovom momentu spremni i na štrajk i proteste. Ako se u skorijem vremenu nešto ne dogodi, što će nam pomoći u rješavanju krize, plašim se da će se nezadovoljstvo radnika osjetiti i kroz poslovanje ovog Društva.

U nadi da ćete ovaj dopis shvatiti kao molbu ljudi koji nisu krivi nizašta od ovog što se dešava, nadam se pomoći od strane Vas u smislu deblokade računa. Unaprijed zahvalna'', navela je, u saopštenju za javnost, Sandra Budak, predsjednica Sindikalne organizacije ,,Vodovoda i kanalizacije''.