OMLADINSKI SAVJET REPUBLIKE SRPSKE :: Semberija INFO ::

 

OMLADINSKI SAVJET REPUBLIKE SRPSKE


Ti (se) pitaš u Bijeljini

U Bijeljini je juče, 7. marta, održan sastanak sa gradonačelnikom Ljubišom Petrovićem, na kojem je predstavljen projekat pod nazivom ,,Ti (se) pitaš!", a koji Omladinski savjet Republike Srpske implementira u ovoj lokalnoj zajednici.

Gradonačelnik je iskazao veliku zainteresovanost za saradnju sa Omladinskim savjetom Republike Srpske,  sa posebnim osvrtom na kontinuiranu edukaciju mladih u Bijeljini i razvijanje samoodrživih modela omladinskog aktivizma, te osnaživanje mladih u procesima donošenja odluka.

Takođe, kroz definisanje formalno – pravnih normi Grad Bijeljina će nastojati da podrži inicijativu o formiranju lokalnog omladinskog savjeta/asocijacije/kluba, a koji će djelovati u budućem multifunkcionalnom prostoru za mlade pri Centru za kulturu u Bijeljini. Pored toga, Omladinski savjet  Republike Srpske istakao je nadu da će grad u budućem djelovanju i kroz posebna budžetska izdvajanja podržati lokalni omladinski aktivizam, te da će osnaživate sve modele intezivne komunikacije sa mladima i njihove aktivne participacije u lokalnoj zajednici.

Omladinski savjet Republike Srpske će u nedjelju i ponedjeljak, 13. i 14. marta 2022. godine, u Bijeljini, realizovati prvi info dan u vidu dvodnevnog događaja, a ne kome će mladi imati priliku da razgovaraju diretkno sa gradonačelnikom Petrovićem o omladinskom organizovanju i aktivizmu mladih u ovom gradu.   

„Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative“ (BHRI)  je projekat kojeg implementira Međunarodna organizacija za migracije (IOM), finansiran od strane Austrijske razvojne saradnje.