DIVLjANjE CIJENA ENERGENATA UGROŽAVA PREVOZNIKE :: Semberija INFO ::

 

DIVLjANjE CIJENA ENERGENATA UGROŽAVA PREVOZNIKE


Neminovno povećanje cijene prevoza

Ukrajinska kriza i  gotovo svakodnevna poskupljenja goriva i energenata doveli su u nezavidnu situaciju i bijeljinske autoprevoznike. Na bijeljinskoj Autobuskoj stanici nezvanično smo saznali da su neki autoprevoznici u Republici Srpskoj već povećali cijene prevoza, u prosjeku oko deset odsto.

Pantelija Mitrović, direktor bijeljinskog “Semberija Transporta” kaže da ovo autoprevozničko preduzeće još uvijek nije povećalo cijene autobuskih karata, ali da se intenzivno i o tome razmišlja. On kaže da bi  poskupljenje autobuskih karata moglo biti povećano i do trideset odsto u odnosu na sadašnju cijenu autobuskih karata.

“Cijene autobuskih karata su još uvijek nepromijenjene, ali, nije isključeno da ćemo već od naredne sedmice morati povećati cijenu prevoza u međugradskom i međunarodnom saobraćaju. Od aprila će poskupiti i prevoz u gradskom saobraćaju. To je neminovnost, jer nas na to primorava svjetska ekonomska kriza. Evidentno je već sada da imamo manje vozila u putničkom saobraćaju, što upućuje na zaključak da ljudi manje putuju i da pažljivo prate sve ono što se dešava u svijetu”, kaže Pantelija Mitrović.

 Bijeljinski taksisti još uvijek nisu povećali cijene svojih usluga, ali, većina njih kaže da postaje neisplativo prevoziti putnike u uslovima drastičnog povećanja cijene goriva. Oni s kojima smo razgovarali, kažu da čekaju uputstva svojih udruženja, te da trenutno dolaze redovno na posao kako ne bi izgubili stalne mušterije.

Semberija Info