GRADONAČELNIK BEOGRADA U BIJELjINI: JAČAMO SARADNjU BEOGRADA I BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK BEOGRADA U BIJELjINI: JAČAMO SARADNjU BEOGRADA I BIJELjINE


Gradonačelnici Bijeljine Ljubiša Petrović i Beograda Zoran Radojičić, nakon posjete  gradilištu mosta između Rače i Sremske Rače, održali su radni sastanak u Gradskoj upravi, zaključivši pri tom da će se nastaviti podrška Grada Beograda i Republike Srbije, Bijeljini. Gradonačelnik Ljubiša Petrović, izrazio je zahvalnost na posjeti i naglasio da profesor dr Zoran Radojičić iskreni prijatelj Bijeljine i Republike Srpske.

-Gradonačelnik Beograda, profesor dr Radojičić je i veliko ime srpske medicine, koji je velikom broju djece sa ovih prostora, spasio život u Univerzitetskoj dječijoj klinici Tiršova i na tom smo mu izuzetno zahvalni“, rekao je Petrović. On je naglasio da su veze sa maticom Srbijom, na čelu sa predsjendikom Aleksandrom Vučićem, iz dana sve jače, a da Grad Bijeljina ima podršku u konkretnim projektima.



-Imali smo finansijsku podršku u izgradnji fiskulturne sale u Patkovači, fiskulturne sale u Velikoj Obarskoj, sale u Račanskoj i objektu Sokolskog doma. Na sastanku smo otvorili nove teme, koje se odnose na izgradnju objekata predškolskog vaspitanja ai obrazovanja, a prof. dr Radojičića smo upoznali sa projektiom za izgradnju vrtića u Ulici Živojina Mišića, kao i na adaptaciju i rekonstrukciju osnovnih škola i sportskih dvorana“, rekao je Petrović.  Gradonačelnik Beograda prof. dr Radojičić se zahvalio na gostoprimstvu i istakao da je prve kontakte sa Bijeljinom imao preko pacijenata, a da gradonačelnika Petrovića zna kao izuzetnog studenta i posvećenog čovjeka. Govoreći o saradnji Srbije i Repblike Srpske, Radojičić je naglasio da je važno se bliski odnosi njeguju i da moramo da vodimo računa jedni o drugima.

-Na sastanku smo pričali kako Beograd može da pomogne Bijeljini, a posebno mi je drago što se ovdje vodi računa i o životnoj sredini i ekologiji, o tome da se gradi grad koji je maksimalno prilagođen djeci, njihovom zdravom životu i školovanju. Pričali smo prethodno zajedničkim završenim projektima, ali o planovima za dalje“, rekao je Radojičić. On je naglasio da je budućnost gradova i svijeta u demokratiji lokalne samouprave i o tome treba voditi računa.

-Vjerujem da će naša saradnja ići i dalje putem koji je trasirao predsjednik Srbije Aleksandar Vučićem, da ćemo njegovati naše odnose i razvijati infrastrukturu koja će nam omogućavati da budemo u boljoj putnoj komunikaciji i da dovedemo nove investitore i fabrike. Grad Beograd i Republika Srbija nastavljaju sa podrškom projektima Bijeljini i Republici Srpskoj“, rekao je Radojičić i dodao da će u svemu dati lični doprinos.

Semberija info