SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA SNSD BIJELjINA :: Semberija INFO ::

 

SAOPŠTENjE ZA JAVNOST GRADSKOG ODBORA SNSD BIJELjINA


Foto
Da je gradonačelnik Bijeljine zalutao u politiku i društvene tokove koji pored njega prolaze kao furija, govori i njegovo jučerašnje nesnalaženje prilikom posjete Bijeljini gradonačelnika Beograda Zorana Radojičića. Svakom čovjeku u Semberiji je čast da ugosti visoku zvanicu iz Beograda i da se domaćinski ponaša, a ne da ga obmanjuje i širi neistine.

Gradonačelnik Bijeljine je juče prvi put obišao radove na izgradnji dionice auto-puta u Sremu i novog mosta preko Save i prilično nevješto i bezuspješno pokušavao da se uključi u priču o ovom kapitalnom projektu.

Kao što je široj javnosti poznato, kapitalni projekat finansira Srbija, a Republika Srpska ima obavezu da završi dionicu na svojoj teritoriji, čime će se na kvalitetan način povezati sa Beogradom i ostatkom Srbije.

Ono što je gradonačelnik Bijeljine prećutao svom beogradskom kolegi, jeste činjenica da od prvog dana svog mandata snažno opstruiše pomenuti projekat, čime želi da nanese štetu bratskim odnosima Srbije i Republike Srpske. Zbog toga nas i ne čudi njegova zbunjenost prilikom obraćanja gradonačelniku Radojičiću i javnosti na obali Save. Posebno nas brine, ali i ne iznenađuje, što gradonačelnik Petrović skriva svoju neslavnu ulogu, jer od njega možemo svašta očekivati.

Gradski odbor SNSD Bijeljina osuđuje ovakvo ponašanje gradonačelnika Petrovića koje je krajnje nekorektno i dokaz da nije dorastao funkciji koju obavlja.

Takođe, pozdravljamo dolazak gradonačelnika Beograda u Bijeljinu, što je dokaz njegovih dobrih namjera, i težnja da se dobrosusjedski i bratski odnosi razvijaju u najpozitivnijem smjeru.