NOVE CIJENE UGLjA I PELETA :: Semberija INFO ::

 

NOVE CIJENE UGLjA I PELETA


Zimska grejna sezona još uvijek traje, a mnogima je u međuvremenu ponestalo osnovnih energenata, kao što je ogrevno drvo i ugalj. Ugalj je u međuvremenu značajno poskupio, rekao nam je Radomir Stojanović, direktor preduzeća “MP Komerc” koje se bavi prodajom i distribucijom ogrevnog drveta i uglja.


“ Ugljevički ugalj sada košta 170 KM po toni, a prije najnovijeg poskupljenja koštao je 140 KM za tonu. Poskupio je i banovićki ugalj, tako da tona ovog kvalitetnog uglja sada košta 220 KM, dok je stara cijena iznosila 190 KM. I ugalj iz Stanara sada ima novu cijenu, 160 KM za tonu, dok je ranije tona ovog uglja koštala 140 KM”, kaže Stojanović, ističući da su to trenutne cijene, što ne znači da neće doći i do novih poskupljenja, jer se cijena ovog energenta usklađuje sa cijenom drugih energenata, kao što je gas i nafta.

 U međuvremenu je poskupio i pelet, te tona peleta košta 500 KM, dok je ranije koštao 350 KM po toni. Što se tiče ogrevnog drveta, bukovo drvo za ogrev košta 110 KM po metru kubnom, kaže Stojanović.

 Lj .Ljubojević
 Semberija info