KOMEMORACIJA DR BRANISLAVU ŠKOBI :: Semberija INFO ::

 

KOMEMORACIJA DR BRANISLAVU ŠKOBI


Porodica, rodbina, kolege i brojni priatelji, oprostili su se od prerano preminulog dr Branislava Škobe. Na komemorativnom skupu u Centru za kulturu u ime porodice, obratio se brat pokojnog dr Škobe.

-Voljeli su ga mnogi, najviše to zna Velika Obarska. Nema pacijenta koji je rekao ružnu riječ za mog dragog brata, za 20 godina koliko je radio u Domu zdravlja“, rekao je brat dr Branislava Škobe.

U ime Doma zdravlja obratio se dr Igor Novaković.

-Upoznao sam ga davne 2006. godine i od tada je moj prijatelj. Uvijek je bio nasmijan, vedrog duha i sa lijepom riječju za svakog“, rekao je dr Novaković i naglasio da treba da budemo ponosni što smo ga poznavali.


 Podsjećamo da je dr Branislav Škobo, specijalista porodične medicine iznenada preminuo 21. marta. Rođen je 5. juna 1968. godine  u Sarajevu, a osnovne studije medicine završio je u Nišu 2000. godine. Doedukaciju iz porodične medicine završio je 2007. godine, a specijelizaciju iz porodične medicine 2010. godine  na Medicinskom fakultetu u Banja Luci.  Radio je u Službi hitne medicinske pomoći od 1. juna 2001. godine, kao ljekar opšte prakse. Od 2010. godine  prelazi u Službu porodične medicine, kao specijalista poredične medicine  i  nosilac Tima porodične medicine broj 18. Funkciju šefa ambulante porodične medicine obavlja u periodu od 1. jula 2014. godine do 28. februara 2021. godine. Dobitnik je Zlatne medalje „Knez Ivo od Semberije“. Iza sebe je ostavio suprugu i sina.

Semberija info