POSAO ZA 39 RADNIKA :: Semberija INFO ::

 

POSAO ZA 39 RADNIKA


U Ulici Stefana Dečanskog bb u Bijeljini danas je otvoren “Zeka” bau centar, deveti bau centar na području BiH, prvi na području Republike Srpske.

Nejla Aljić, direktorica marketinga firme “Zeka komerc” iz Gračanice, kaže da je u novotvorenom bau centru, korisne površine oko 3.500 m2, posao dobilo 39 radnika.

 “Naša firma “Zeka komerc” osnovana je 1995. godine. Kompanija je otpočela biznis sa jednim kioskom i jednim zaposlenim radnikom, a danas je to firma koja ima 28 poslovnih jedinica, sa 450 radnika. Osim bau centara, naša kompanija ima dvije benzinske pumpe, četiri samouslužne auto - praonice, a bavimo se i transportom u BiH,u koji je uključeno osamdeset voznih jedinica, te sa transportom u Sloveniji, sa dvadeset kamiona. Posebno smo ponosni na to što imamo vlastiti metalski pogon. Težimo ka tome da povećamo broj radnika, kao i broj poslovnica”, istakla je Nejla Aljić.
 



Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, nakon presijecanja svečane vrpce, izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je posao dobilo trideset i devet radnika u ovom prodajnom objektu. Firma “Zeka komerc”, kroz saradnju sa austrijskim partnerom, promoviše novi trgovinski koncept “Lets duit”, koji znači “hajde da uradimo ovo na najbolji i najkvalitetniji način”.  U situaciji  kada govorimo o novim globalnim kriznim izazovima, važno je da ne gubimo tempo i da otvaramo nova radna mjesta. U takvom  maniru nastojaćemo da još više popravimo privredni ambijent i da privučemo domaće i strane investiture. S obzirom na to da je naš grad nosilac BFC sertifikata o dobrom poslovnom okruženju, mi ćemo i dalje nastaviti sa uređenjem i izgradnjom infrastrukture. U narednom periodu moramo razvijati proizvodne djelatnosti,  a nastojaćemo da budemo  prepoznatljivi po izdavanju brzih saglasnosti i dozvola za rad. Cilj nam je da se u Bijeljini otvori još ovakvih bau centara, ali i privrednih subjekata. Sve će to poboljšati platežnu moć naših sugrađana i povećati BDP. Na taj način ćemo omogućiti da što više ljudi ostane na ovim prostorima”, istakao je gradonačelnik Petrović.

Semberija info