POLjOPRIVREDNICI DA PODNESU ZAHTJEV ZA DODATNIH 100 KM ZA MERKANTILNU PŠENICU DO 30. APRILA :: Semberija INFO ::

 

POLjOPRIVREDNICI DA PODNESU ZAHTJEV ZA DODATNIH 100 KM ZA MERKANTILNU PŠENICU DO 30. APRILA


Svi poljoprivredni proizvođači po Pravilniku o uslovima i načinu ostvarivaanja podrške poljoprivrednim proizvođačima izazvanim pandemijom virusa korona trebaju podnijeti ponovo zahtjev za dodatnih 100 KM za merkantilnu pšenicu, a rok za podnošenje zahtjeva  je 30. april 2022. godine, napominje Sreten Vučković iz gradskog Odjeljenja za poljoprivredu.

„Poljoprivredni proizvođači takođe mogu ostvariti pravo na novčanu podršku za sjeme kukuruza. Za to je potrebno popuniti zahtjev i priložiti fakturu sa fiskalnim računom. Rok za podnošenje zahtjeva je 31. maj 2022 godine. Za popunjavanje zahtjeva možete se obratiti našem odjeljenju za poljoprivredu kao i Resoru za pružanje stručnih usluga  područna jednica Bijeljina (Intergaj)“, dodao je Vučković.

Od dodatnih mjera proizvođači  imaju pravo na ostvarivanje novčane podrške za  predato voće i povrće, nabavku kvalitetno-priplodnih junica i uzgoj tovnih svinja.

U prilogu link Pravilnika.

 ​https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mps/Documents/Pravilnik%20o%20uslovima%20i%20na%C4%8Dinu%20podr%C5%A1ke%20poljoprivrednim%20proizvo%C4%91a%C4%8Dima.pdf