IDENTIFIKOVANA I PRONAĐENA LICA KOJA SU U JANjI PUCALA IZ GASNOG PIŠTOLjA :: Semberija INFO ::

 

IDENTIFIKOVANA I PRONAĐENA LICA KOJA SU U JANjI PUCALA IZ GASNOG PIŠTOLjA


Foto
Policijskoj stanici Janja, 26.03.2022. godine oko 08,20 časova, prijavljeno je od strane lica, da su se u toku noći  u uli 1. Maja u Janji čuli najvjerovatnije pucnjevi iz vatrenog oružja. Po zaprimljenoj prijavi postupili su policijski službenici  koji su obavili razgovor sa prijaviteljem, te su na licu mjesta pronašli tri čaure koje potiču najvjerovatnije od gasnog pištolja.
 
Nadalje, operativnim radom na terenu policijski službenici došli su do saznanja da je u neposrednoj blizini starog motela u Janji  u ulici Lešnička u toku noći bilo pucanje iz oružja. Po naloženim mjerama dežurnog tužioca na licu mjesta izvršen je uviđaj, uviđajem je sa lica mjesta izuzeto 28 čaura i jedan metak, koji najvjerovatnije potiču od gasnog pištolja.
 
Radom na rasvjetljavanju navedenog događaja policijski službenici Policijske uprave Bijeljina  identifikovali su izvršioce i to lice V.Đ. iz Janje kod kojeg je pronađen gasni pištolj, a iz navedenog pištolja je pucalo lice A.K. u ulici 1. Maja u Janji ,  dok je lice M.B. pucalo iz pištolja u Lešničkoj ulici isti je odbacio gasni pištolj koji je  pronađen i uviđajem izuzet sa lica mjesta.
 
O svemu navedenom obavješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, koji je naložio da se lica prekršajno sankcionišu po Zakonu o oružju i municiji, te da se radi na identifikovanju eventualnih ostalih učesnika u navedenom događaju.