VEČERAS JE SPUŠTENA ZAVJESA NA 21. POZORIŠNI FESTIVAL „DANI KOMEDIJE“ :: Semberija INFO ::

 

VEČERAS JE SPUŠTENA ZAVJESA NA 21. POZORIŠNI FESTIVAL „DANI KOMEDIJE“


Tokom petodnevnog  trajanja 21. Pozorišnog festivala „Dani komedije“, na sceni Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina smjenjivale su se pozorišne trupe iz Banjaluke i Beograda.



Ovogodišnji „Dani komedije“ otvoreni su predstavom „Ožalošćena porodica“ koju su izveli glumci Narodnog pozorišta Republike Srpske iz Banjaluke, a zatvoreni su predstavom „Skupština“, koju su izveli glumci Gradskog pozorišta „Jazavac“  iz Banjaluke.



Prema odluci tročlanog  stručnog žirija koga su činili predsjednik Ivan Petrović, diplomirani glumac i direktor Gradskog pozorišta „Semberija“ Bijeljina, Gavrilo Jovanović, diplomirani glumac i Aleksandar Stankić, diplomirani reditelj nagrada za najbolju predstavu dodjeljena je Narodnom pozorištu Republike Srpske za predstavu „Ožalošćena porodica“. Nagrada za najbolju mušku ulogu dodjeljena je Gordanu Kičiću za ulogu Grofa Andrenji Ištvana u predstavi „Noćna straža“ „Atelje 212“ Beograd, a nagrada za najbolju žensku ulogu pripala je Slađani Zrnić za ulogu Gine u predstavi „Ožalošćena porodica“ Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Pored nagrada, dodjeljene su i zahvalnice sponzorima 21. Pozorišnog festivala „Dani komedije“ Bijeljina.​



„Dane komedije“ zatvorio je direktor Centra za kulturu, Igor Bešlić i poručio „Vidimo se dogodine“.

Semberija info