POLICIJA DALA KRV :: Semberija INFO ::

 

POLICIJA DALA KRV


Povodom obilježavanja četvrtog aprila, Dana policije Republike Srpske, službenici PU Bijeljina tokom dvodnevne akcija, koja će trajati danas i sutra darivaće najdragocjeniju tečnost – krv, onima kojima je to najpotrebnije. Na ovaj način pokazuju i humani aspekt policijske profesije.

Primarijus dr Snežana Gegić, načelnik Službe za transfuzijsku medicinu rekla je da je svaka akcija darivanja krvi dragocjena.

-Ovu priliku ću iskoristiti da se zahvalim organizatorima i svim davaocima iz PU Bijeljina u ime svih onih kojima će njihova krv spasiti život i omogućiti ozdravljenje“, naglasila je dr Gegić.

Aleksandra Marić, portparol PU Bijeljina, kazala je da će se u toku trajanja dvodnevne akcije, odazvati više od  90 pripradnika PU Bijeljina.



-Možemo se pohvaliti da u našim redovima imamo i policijskog službenika koji je oko 70 puta dobrovoljno darivao ovu dragocjenu tečnost. Takođe, imamo mnogo mladih pripadnika koji prvi put darivaju krv, a ta prva darivanja su najdragocjenija,“ istakla je Marićeva.

Duško Vasiljević, komandir Policijske stanice 1, kazao je da se kao i ostale njegove kolege odlučio da daruje krv, koju osmi put daruje i da ovim humanim gestom pomogne nekome kome je ona potrebna.

-Policija, kao što radi represivne stvari, radi i preventivne. Tu je kao servis građana da pomaže unesrećenim licima, te je ovo značajan gest da se pokaže i humanost policije“, kazao je Vasiljević.

Selena Tadić, policijska službenica, rekla je da je ovo još jedan humani čin koji organizuje Ministarstvo unutrašnjih poslova RS.

-Ovom prilikom moje kolege i ja smo se odazvali da pomognemo nekome i ovo je nešto što će pomoći ljudima kojima je krv potrebna. Ovom prilikom pozovem sve, da ko god može i ako nije pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova RS da se odazove ovom humanitarnom pozivu“, naglasila je Tadićeva i dodala da joj je ovo drugo darivanje krvi, ali prvo u Bijeljini.

Semberija info