AKCIJA BIJELjINSKE POLICIJE: OSAM UHAPŠENIH, ZAPLIJENjENA DROGA :: Semberija INFO ::

 

AKCIJA BIJELjINSKE POLICIJE: OSAM UHAPŠENIH, ZAPLIJENjENA DROGA


Foto: Ilustracija
Policijski službenici Policijske uprave Bijeljina u saradnji sa Upravom za organizovani i teški kriminalitet pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, realizovali su danas akciju pod nazivom „ Neon“ usmjerenu na suzbijanje zloupotrebe opojnih droga.
 
Tokom provođenja akcije pronađeno je i privremeno oduzeto jedna  improvizovana labaratorija za proizvodnju opojne droge, oko 10 kilograma i 230 grama praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu Speed, 22 litra metanola, jedna veća digitalna vaga, određena količina novca, tri kilograma i 122 grama nepoznate biljne materije koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama asocira na opojnu drogu „Skank“, 3,5 litra amfetaminskog ulja,opojna droga kokain, veći broj mobilnih telefona, tri poluautomatske puške, te veći broj predmeta koji se koriste za proizvodnju opojne droge Speed na kojima se nalaze tragovi opojne droge.
 
Slobode je lišeno osam lica i to N.S.,A.K., B.R., M.Đ., S.J., B.S., S.G. i R.Đ, dok se za licem M.T. traga.
 
Akcija je spovedena na području Bijeljine  na 15 lokacija koju koristi devet lica, od čega je jedno lice i lokacija na području Tuzle.
 
Nakon kompletiranja predmeta protiv navedenih lica sledi izvještaj nadležnom tužilaštvu zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo  „ Neovlaštena proizvodanja i promet opojnih droga“.
 
Lica lišena slobode  će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu„ Neovlaštena proizvodanja i promet opojnih droga“  biti predati u nadležnost i na dalje  postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.