Efikasnom i brzom intervencijom rasvjetljeno krivično djelo ''Razbojništvo'' :: Semberija INFO ::

 

Efikasnom i brzom intervencijom rasvjetljeno krivično djelo ''Razbojništvo''


Policijska stanica Bijeljina, 11.06.2019. godine oko 11,00 časova prijavljeno je, da je u banci ''Sparkasse'' u ulici Gavrila Princia izvršeno krivično djelo razbojništvo.
 
Po zaprimljenoj prijavi postupili su policijski  službenici koji su izašli na lice mjesta i utvrdili da je od strane NN muškog lica izvršeno krivično djelo uz pretnju upotrebe vatrenog oružja.
 
Naime, utvrđeno je, da je nepoznato muško lice elektrošokerom onesposobilo radnika obezbjeđenja, a zatim od istog uzeo vatreno oružje, te je uz  pretnju upotrebe vatrenog oružja od ranice  banke otuđio neutvređenu količinu novca. Lice se je nakon izvršenja djela, udaljio u nepoznatom pravcu.
 
Sve raspoložive policijske patrole nalazile su se na terenu i izvršile su blokadu grada.
 
Zahvaljujući brzom i efikasnom reagovanju  policije u izuzetno kratkom vremenskom periodu lice je locirano i lišeno slobode. Slobode je lišeno lice S.B. ( 1974)  nastanjen u Bijeljini zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo '' Razbojništvo''.
 
Nadalje, prilikom pretresa stana i dr. prostorija koje korsti lice S.B. u Bijeljini  pronađeni su predmeti koji je koristio prikikom izvršenja krivičnog djela, kao i predmeti koji potiču iz izvršenja djela.
 
O svemu je obavješteno i Okružno javno tužilaštvo, a postupajući tužilac rukovodi istragom.
 
U toku je rad na dokumentovanju krivičnog djela '' Razbojništvo''.

Policijska uprava Bijeljina