AMAJLIJE: NOVI STANOVI ZA 12 PORODICA :: Semberija INFO ::

 

AMAJLIJE: NOVI STANOVI ZA 12 PORODICA


Na osnovu ranije postignutog dogovora između Sekretarijata za raseljena lica i migracije u Vladi RS i Gradske uprave  Grada Bijeljina u Amajlijama je prije mjesec dana počelo rušenje dva trošna stambena objekta namjenjena za alternativni smještaj porodica u stanju socijalne potrebe. Porodice su privremeno izmještene u drugi smještaj da bi u utorak, petog aprila, na očišćenom platou položen kamen temeljac za novu zgradu u kojoj će smještaj naći 12 porodica. 

-Imajući u vidu kategoriju stanovništva koja je obuhvaćena ovim projektom dužni smo svi ispred institucija, kako lokalnog tako i republičkog nivoa sve svoje obaveze ekspeditivno izvršiti kako bi se ovi ljudi što prije uselili u svoje nove stanove“, rekao je Aleksandar Đurđević,  predsjednik Skupštine Grada Bijeljina.



Direktor Sekretarijata, Davor Čordaš se pohvalno izrazio o dosadašnjoj saradnji Sekretarijata i Gradske uprave Grada Bijeljina na osnovu koje je u prethodnom periodu na području Bijeljine, uz ovih 12 izgrađeno ukupno 59 stanova za socijalno ugrožene kategorije stanovništva.
- Rok za izgradnju ovih 12 stanova je deset mjeseci. Izgradnja će koštati oko 850.000 KM od čega Grad Bijeljina snosi troškove izdavanja svih potrebnih dozvola i saglasnosti, troškove rušenja starih objekata kao i troškove opremanja novih stanova“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Perović.