PETERO DJECE – PET ŠAMPIONA :: Semberija INFO ::

 

PETERO DJECE – PET ŠAMPIONA


U Gradskoj upravi Grada Bijeljina danas je upriličen nesvakidašnji prijem. Gradonačelnik Ljubiša Petrović ugostio je porodicu Đurić iz Batkovića čije petero djece sa velikom strašću i uspjehom treniraju džudo.

-Porodica Đurić je jedinstven slučaj i primjer, ne samo u Republici Srpskoj i Bosni i Hercegovini nego i mnogo šire. Njih petero su svi, u svojim uzrasnim kategorijama prvaci Republike Srpske. Neki su potvrdili taj rezultat na prvenstvu BiH. Goran je prvak Bosne, Milica, Milkica i Mila su vicešampionke a Jovanu za vikend očekuje prvenstvo BiH na kojem će braniti prošlogodišnju titulu šampiona države. Đurići su jedna vrijedna i uporna porodica koja svako veče dolazi na trening iz Batkovića u Bijeljinu. Mi tek trebamo da vidimo najbolja izdanja i najbolje rezultate ovih mladih džudista”, rekao je Vladimir Đokić, trener Džudo kluba “Panter”.



Prethodna dva mjeseca održana su republička i državna prvenstva u kategorijama, poletaraca, pionira i kadeta. Džudo klub “Panter” se na ovim takmičenjima a kroz rezultate svojih sportista nametnuo u konkurenciji 80 klubova kao najuspješniji džudo klub u Bosni i Hercegovini kada je u pitanju rad sa najmlađim kategorijama. Ali ni stariji mnogo ne zaostaju. U starijim kategorijama džudisti Pantera se redovno penju na pobjednička postolja na domaćim takmičenjima.



-Želio bih izraziti zahvalnost Džudo klubu “Panter” na stručnom, savjesnom i posvećenom radu na osnovu kojeg od svojih mladih sportista prave uspješne takmičare ali i velike, humane ljude. Zbog toga ovom klubu neće izostati ni moralna ni materijalna podrška Gradske uprave”, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.


Semberija info - I. Gutić