MLADI STRIJELCI SK „TRB“ NASTAVLjAJU SA USPJESIMA :: Semberija INFO ::

 

MLADI STRIJELCI SK „TRB“ NASTAVLjAJU SA USPJESIMA


U Sarajevu je trećeg aprila održano 28. Prvenstvo Bosne i Hercegovine u gađanju vazdušnim oružjem (puška i pištolj) u kadetskoj kategoriji u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Na takmičenju je nastupilo 95 takmičara iz 16 streljačkih klubova.

Streljački klub „TRB“ iz Bijeljine je nastupio sa troje takmičara. Neko ko je sportsku javnost Bijeljine navikla na uspjehe, Sofija Rakić je i ovaj put osvojila prvo mjesto i titulu prvaka u kategoriji vazdušni pištolj sa pogođena 364 kruga. U istoj kategoriji, četvrto mjesto je osvojio Andrej Lukić sa pogođena 325 kruga dok je Marija Trifković osvojila šesto mjesto sa pogođenih 300 krugova.

-Profesionalan rad, renovirani objekat streljane i uspjeh Sofije Rakić privukao je desetak mladih strijelaca koji aktivno treniraju u našem klubu. Među njima, talentom i zalaganjem su se istakli Marija Trifković i Andrej Lukić. Oni sada, uz Sofiju Rakić čine takmičarsku ekipu našeg kluba u disciplini vazdušni pištolj. Zajedno nastupaju u kadetskoj ligi BiH, kao i na svim drugim kadetskim i juniorskim takmičenjima. Na ovom prvenstvu, Sofija je očekivano zauzela prvo mjesto. Andrej je zauzeo četvrto mjesto, što je zaista veliki uspjeh i za njega i za klub. Marija Trifković je zauzela šesto mjesto, što je takođe dobar rezultat uzimajući u obzir da nema svoje oružje, već ga dijeli sa još jednim strijelcom. Klub će u što skorije vrijeme pokušati nabaviti adekvatno oružje, kako bi talentovani mladi strijelci mogli uspješno nastupati u daljoj takmičarskoj sezoni“, rekao je za „Semberija INFO“ Predrag Rakić, majstor srijelac, trener i predsjednik uprave Streljačkog kluba „TRB“.
 
Takmičenje se održalo na elektronskim metama Sius Ascor na 10m na 20 streljačkih mjesta u skladu sa pravilima ISSF-a u streljani Sportske dvorane „Goran Čengić“ u Sarajevu.

Semberija info