SRNA DANAS PROSLAVILA KRSNU SLAVU I TRI DECENIJE POSTOJANjA :: Semberija INFO ::

 

SRNA DANAS PROSLAVILA KRSNU SLAVU I TRI DECENIJE POSTOJANjA


Novinska agencija Republike Srpske „SRNA“ danas je u hotelu Drina, obilježila značajan jubilej, 30 godina postojanja i krsnu slavu Blagovijesti.
 
Uz  prisustvo brojnih  uvaženih zvanica, slavski obred predvodio je njegovo preosveštenstvo, episkop zvorničko-tuzlanski gospodin  Fotije.
 
Generalani direktor Srne Jovan Cvjetković, u ime Uprave i svoje lično ime, zahvalio se svima na čestitkama, povodom ovog značajnog jubileja.
 
-Tokom 30 godina rada i razvoja, SRNA je uspjela da odgovori na visoke zahtjeve profesije i oslonac je svim medijskom kućama na području Srpske. Ono što SRNA nije zabilježila u tri decenije svoga postojanja, kao da se nije ni desilo. Do danas smo objavili više od 3 miliona informacija, vijesti, reportaža, intervjua, audio i video izvještaja, te fotografija. Povodom obilježavanja ovog značajnog jubileja, objavili smo i  monografiju, pod nazivom “SRNA JAVLjA”, koj a će pomoći da se ne zaborave dešavanja, koja su od sudbinske važnosti za naš narod u proteklih 30 godina”, naglasio je ovom prilikom Cvjetković.
 

 
“SRNA” je osnovana na Blagovijesti, 7.aprila 1992. godine na Palama, odlukom Narodne skupštine , tadašnje Srpske Republike BiH. Novinska agencija Republike Srpske, bila je prvi mediji, srpskog dijela BiH i stvorena je u vrijeme, kada su već počeli ratni sukobi. Ona je svjedočila nastanku RS i predstavlja jednu od njenih najstarijih i najznačajnih institucija.

.



Semberija info