Vjetar uništio plastenike u Semberiji, poljoprivrednici očajni :: Semberija INFO ::

 

Vjetar uništio plastenike u Semberiji, poljoprivrednici očajni


Фото - БНТВ
Olujno nevrijeme, praćeno jakim vjetrom i kišom zahvatilo je juče sjeverni dio Semberije, a najviše su stradala sela Crnjelovo, Veliku Obarsku i Batković, poznata po proizvodnji povrća.

Kako javlja BN televizija, jak vjetar je čupao drveće, nosio crijepove sa kuća i razne druge predmete, ali najveću štetu su pretrpjeli plastenici.

Malo koji plastenik u ovim selima je ostao čitav.

Snježana Blagojević, koja u Velikoj Obarskoj ima 33 plastenika na dvije lokacije, kaže da su joj skoro svi najloni i cijevi oštećene, a da još ne zna da li će uspjeti da spasi povrće. - Za sada gledamo da ga pekrijemo, kako bilo, jer se najavljuje mraz, da nam ne propadne sav trud. Kolika je šteta, još ne možemo znati, ali nije mala. Sve je poskupjelo, samo jedan najlon za plastenik košta 300 KM - kaže Snježana.

Njen komšija Predrag Lukić, koji je, kao i drugi povrtlari, po najvećoj oluji istrčao u polje, da bi spasio što se spasiti može, kaže da mu je vjerovatno sve propalo. - Sve porušilo, povaljalo! Šta je ostalo? Ništa. I ko će mi pomoći? Niko - kaže Predrag, gledajući svoje uništene plastenike.


​BN TV / BIjeljina danas