Stotine volontera za čistiju Semberiju :: Semberija INFO ::

 

Stotine volontera za čistiju Semberiju


Druga subota akcije „April – mjesec čistoće“ protekla je u znaku ekoloških akcija širom Semberije: više od tri stotine volontera prikupljalo je nagomilani otpad kraj putnih pravaca od Bijeljine prema Amajlijama, Batkoviću, Glogovcu i Modranu, kao i duž planinarskih staza u blizini Novakove pećine i manastira Tavna.

Najveći doprinos današnjim aktivnostima dali su volonteri i ekološki entuzijasti iz Gimnazije „Filip Višnjić“, Ekonomske škole, Srednje stručne škole u Janji, Planinarskog ekološkog društva „Majevica“, SKUD „Lazarica“, OFK „Batković, Moto-kluba „Krečar“, Gorske službe spasavanja i Gradske uprave.


Volonterima se pridružio i gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović sa saradnicima, koji je, uz riječi zahvalnosti svima koji doprinose da Semberija bude ljepša i čistija, najavio izmjene odluke o komunalnom redu i higijeni.
- Nažalost, i dalje imamo nesavjesne građane koji odlažu otpad na mjesta koja ne priliče tome i ovim izmjenama treba da im pošaljemo snažnu poruku da je to nedopustivo. S druge strane, danas možemo da vidimo kod svih ovih ljudi raznih generacija odlučnost da sačuvamo zdravu i čistu Semberiju. Ovakvih akcija biće i u narednim mjesecima – istakao je gradonačelnik Petrović.

U okviru „Aprila – mjeseca čistoće“ slijedi dječiji program na temu ekologije koji će biti održan u Gradskom parku 14. aprila od 12,00 časova, u organizaciji Pozorištanca „Maslačak“ i Gradske uprave i uz učešće djece iz Dnevnog centra za djecu u riziku.

Grad Bijeljina