Počeli radovi u Ulici patrijarha Pavla :: Semberija INFO ::

 

Počeli radovi u Ulici patrijarha Pavla


Kako je i najavljeno iz Gradske uprave Grada Bijeljina, jutros su započeli radovi na na rekonstrukciji Ulice patrijarha Pavla, u centru grada. Prve poslove obavljaju radnici firme ,,Most''.

U skladu sa regulacionim planom „Centar grada“, rekonstrukcijom Ulice patrijarha Pavla biće obuhvaćena i izmjena režima saobraćaja - ulica će postati pješačka zona, ali će vlasnicima nekretnina u ovoj ulici biti omogućen pristup motornim vozilima do njihovih stambenih i poslovnih objekata, kao i motornim vozilima za dostavu.

Pretvaranjem ulice u pješačku zonu, centar grada-Trg kralja Petra I Karađorđevića, preko Ulice patrijarha Pavla i Ulice žrtava fašističkog terora, biće povezan sa Gradskim parkom i predstavljaće jednu ambijentalnu cjelinu, namijenjenu prije svega, šetnji i odmoru.

Građevinski radovi podrazumijevaju rekonstrukciju ulice u cijelom profilu, popločavanje behaton pločama, postavljanje dekorativne rasvjete, hortikulturalno uređenje ulice i postavljanje modernog urbanog mobilijara (klupe i kante za otpad). Površina, koja će biti popločana iznosi 3.300 metara kvadratnih, a dužina ulice je 250 metara. Iza zgrade Muzeja Semberije biće izgrađen mali trg, sa fontanom, dekorativnom rasvjetom, urbanim mobilijarom i hortikulturalnim uređenjem.

Iz gradskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine pojašanjavaju da će radovi biti izvođeni u tri faze. Pretvaranjem Ulice patrijarha Pavla u pješačku zonu, Bijeljina će dobiti prvu ulicu ovakvog tipa, sa svim sadržajima koje moderna pješačka zona treba da sadrži. Vrijednost radova je 400.000 KM, a rok za završetak je 30. jun 2022. godine.
 
Semberija info