KLAVIR POBJEDNIKU: „Primavera“ okupila 92 muzičke škole sa više od 550 takmičara :: Semberija INFO ::

 

KLAVIR POBJEDNIKU: „Primavera“ okupila 92 muzičke škole sa više od 550 takmičara


NIKŠA Rudić Karać laureat discipline gitara osvojio je klavir pijanino "Fojrih" za svoju školu "Vlado Milošević" iz Banjaluke na ovogodišnjem šestom Internacionalnim festivalu muzike "Primavera" koji je sinoć zatvoren.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović ispred Organizacionog odbora izvukao je prvu nagradu tako što su učestvovali pobjednici svih kategorija.

Ovogodišnji festival ugostio je najveći broj takmičara do sada a učestovalo je više od 550 takmičara iz 92 muzičke škole iz Bugarske, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, BiH i Republike Srpske.

Festival koji je održan u bijeljinskom Etno selu „Stanišići“ otvoren je koncertom pijanistkinje Ljiljane Vukelje iz Beograda.

Organizacioni tim festivala saopštio je da ovom nagradom organizacioni odbor želi da, da svoj doprinos u unapređenju kvaliteta obrazovanja u obrazovnim institucijama, a ujedno i podstakne razvoj ne samo škole kao institucije, već razvoj zajedništva i timskog rada.

Žiiri su činili eminenti stručnjaci iz oblasti muzike, akademski obrazovani, a festival su podržali Gradska uprava Bijeljine, Eparhija zvorničko-tuzlanska, „Elektro-Bijeljina“ i drugi prijatelji.

Organizator ove manifestacije, koja okuplja mlade muzičke talente iz regiona bilo je Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“.

Ovogodišnji laureati su – klavir Aleksa Novaković iz Muzičke škole /MŠ/ „Stevan Stojanović Mokranjac“ iz Bijeljine, klavirski duo Neriman Hajdarhodžić i Zekerijah Hajdarhodžić iz Tuzle, gitara Nikša Rudić Karać iz MŠ „Vlado Milošević“ iz Banjaluke.

Laureat na violini je Sergej Skeledžija iz Srednje MŠ „Isidor Bajić“ iz Novog Sada, solfeđo Magdalena Pejanić iz Osnovne MŠ „Branko Smiljanić“ iz Gradiške, solo pjevanja Omar Deumić iz MŠ „Savo Balaban“ iz Prijedora, duvači Mia Vonasek na flauti iz MŠ „Mihailo Vukdragović“ iz Šapca.

Laureat na horminici je Dimitrije Malinović iz MŠ „Vlado Milošević“ iz Banjaluke.
 
(vecernjenovosti.ba)