BIJELjINA: ZA PODRŠKU POSLOVNIM SUBJEKTIMA 350.000 KM :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: ZA PODRŠKU POSLOVNIM SUBJEKTIMA 350.000 KM


Razvojna agencija Grada Bijeljina, organizovala je danas info dan, na kome je predstavljen program rada za 2022.godinu, mjere podrške poslovnim subjektima, kao i uslovi prijave za dodjelu bespovratnih  finansijskih sredstava.



-Ove godine raspolažemo sa znatno većim sredstvima za podršku poslovnom subjektima ,u odnosu na prethodni period. Sredstva smo rasporedili u četiri javna poziva, koji će biti organizovani u toku godine. Pored dodjele sredstava i ove godine ,planirali smo organizovati obuku za pisanje projekata. Prvi javni poziv, biće otvoren 21.aprila, a privrednicima koji apliciraju, na  raspolaganju će biti sredstva, u ukpnom iznosu od iznosu od 100.000 KM“, rekao je Marko Vlačić, direktor Razvojne agencije Grada Bijeljina.
Privrednici kojima sredstva budu odobrena, novac će moći koristiti za zapošljavanje novih kadrova i kupovinu osnovnih sredstava.

-Danas sam ovdje kako bih dobila prave informacije, jer ponovo planiram otvoriti radnju, koju sam zbog negativnih opštih okolnosti, morala zatvoriti. Iza nas je jedan izuzetno težak period, koji se posebno odrazio na male preduzetnike .Smatram da se trebamo uvijek odazvati na ovakve pozive, koji nam mogu pomoći u realizaciji naših planova. Prethodno sam obučena i kako pisati projekte, potrebne za apliciranje, tako da mi i je i to mnogo pomoglo“, kaže Cvija Krajišnik, samostalni preduzetnik.
Planirana sredstva, za podršku poslovnim subjektima u ovoj godini, iznose 350.000 KM.