PRIJEM ZA UČENICE OŠ “DVOROVI” :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA UČENICE OŠ “DVOROVI”


U Čačku je od trećeg do sedmog aprila održano 3. Međunarodno takmičenje pod nazivom "Nemanjići 2022". Kviz takmičenje „Nemanjići“ prvi put je održano 2019. godine, sa idejom da okupi mlade iz Republike Srbije, Republike Srpske, Crne Gore i dijaspore. Jedinstveni cilj ovog takmičenja je očuvanje srpskog kulturnog identiteta.

Ove godine tema su bili znameniti Srbi.  Nakon pet dana takmičenja u kojem je učestvovalo preko 160 ekipa, ekipa “Nemanjina družina” iz Kruševca pokazala je najviše znanja, dok su drugo mjesto zauzeli osnovci iz Dvorova kod Bijeljine, a treća je ekipa Osnove škole “Radojka Dakić” iz Beograda. 

Tim povodom, u prostorijama Gradske uprave Grada Bijeljina danas je upriličen prijem za učenike Osnovne škole „Dvorovi“ koji su na Međunarodnom kviz takmičenju „Nemanjići – znameniti Srbi“ osvojili drugo mjesto. Učenici koji su predstavljali OŠ "Dvorovi" su Borislava Perić, Marija Ostojić i Nevena Stevanović, a pripremala ih je nastavnica Milanka Stanišić.

- Osnovna škola „Dvorovi“ je i prošle godine učestvovala na ovoj manifestaciji vaspitno-edukativnog karaktera. I prošle i ove godine smo nastupili kao ekipa pod nazivom Dvorovi kako bismo i na taj način promovisali naš rodni kraj. Utisci sa takmičenja su prelijepi i pozvala bih sve kolege da se prijave na takmičenje zbog izuzetnog edukativnog značaja, upoznavanja i druženja učenika, vrijednih nagrada i posjete znamenitih mjesta u Srbiji“, rekla je Milanka Stanišić, nastavnica u OŠ „Dvorovi“.

Nevena Stevanović, kapiten ekipe Dvorovi, koja je osvojila drugo mjesto, naglasila je prelijepe utiske sa takmičenja. Po njenim riječima, pripreme za takmičenje su bile naporne jer je trebalo naučiti brojne biografije znamenitih Srba od kojih su neke bile jako zahtjevne za usvojiti. Ako bi se ukazala još jedna prilika, bila bi joj čast učestvovati na ovom takmičenju.

Mladen Arsenović, šef Kabineta gradonačelnika Bijeljine pohvalio je trud nastavnika u OŠ „Dvorovi“, a posebno zalaganje učenica ove škole te predstavio inicijativu da se u narednom periodu jedno izdanje Međunarodnog kviz takmičenja „Nemanjići – znameniti Srbi“  održi u Bijeljini.


Semberija info