OTVORENA VASKRŠNjA IZLOŽBA UDRUŽENjA LIKOVNIH UMJETNIKA „SVETI LUKA“ :: Semberija INFO ::

 

OTVORENA VASKRŠNjA IZLOŽBA UDRUŽENjA LIKOVNIH UMJETNIKA „SVETI LUKA“


Foto
U Muzeju Semberije, večeras je svečano otvorena tradicionalna Vaskršnja izložba  članova Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka“ iz Bijeljine.

Ljubitelji umjetnosti u Vaskršnjoj izložbi moći će da uživaju do 30. aprila, a ulaz je slobodan.



Panto Pantić, predsjednik Udruženja likovnih umjetnika „Sveti Luka rekao je da su on, ali i svi članovi Udruženja prezadovoljni, jer su poslije pandemije, u punom sastavu uspijeli da organizuju Vaskršnju izložbu.

-Večeras su se na izložbi predstavila 32 autora, sa 68 radova. Imamo  mnogo mladih autora u Udruženju i izložba je veoma „bogata“. Za slike su  korištene razne tehnike, kao što su ikonopis, ulje na platnu, kolaž, akvarel i mnoge druge. Izložba je baš šarolika, kao za Vaskrs“ , rekao je Pantić i dodao da je izložba prodajnog karaktera.



Radislav Ostojić, savjetnik gradonačelnika Bijeljine, rekao je  da Udruženje likovnih umjetnika „Sveti Luka“ ima izuzetne umjetnike, ne samo iz Bijeljine, nego i iz okoline.



- Izložbe, kao što je ova, prave su dragocjenosti za naš grad. Grad Bijeljina uvijek podržava ovakve aktivnosti, jer smatramo da je kultura vodilja u svakom društvu, pa tako i u našem“, naglasio je Ostojić.

Na samom početku, prisutni su mogli da uživaju u nastupu Dječijeg hora „Srbadija“



(Semberija info)