Bijeljina: Potpisani ugovori za projektovanje saobraćajne infrastrukture :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Potpisani ugovori za projektovanje saobraćajne infrastrukture


Gradska uprava je sa Direkcijom za izgradnju i razvoj Grada potpisala ugovore koji se odnose na projekte unapređenja bezbjednosti saobraćaja i trasiranja novih saobraćajnica.

Među ugovorenim poslovima su izrada stručnog mišljenja i urbanističko-tehničkih uslova, odnosno, tehničke dokumentacije - glavnog projekta za izgradnju pješačkog prelaza i svjetlosno-signalne opreme u Sremskoj ulici, odnosno, rekonstrukciju pješačke površine sa dogradnjom svjetlosno-signalne opteme u Majevičkoj ulici.
Pješački prelaz u Sremskoj ulici je neophodan, jer od raskrsnice sa Kruševačkom ulicom do kružnog toka kod nove Autobuske stanice nema ni jednog prelaza namijenjenog pješacima, a njihova koncentracija u ovoj ulici je velika, s obzirom na to da koriste brojne poslovne i stambene objekte sa dvije strane ulice. Dio Majevičke ulice na spoju sa Njegoševom ulicom je već dugo vremena nebezbijedan za pješake, pa je i na ovoj tački nužno unaprijediti saobraćajnu infrastrukturu.
 
Projekti trasiranja novih saobraćajnica odnose se na izradu stručnog mišljenja i urbanističko-tehničkih uslova za trasiranje i rješavanje imovinsko-pravnih poslova za nove saobraćajnice između naselja Koviljuše i Ulice Raje Banjičića, u naselju „DC“ (između Ulice Filipa Višnjića i kanala Dašnica) i od Ulice šabačih đaka do zaobilaznice (pored preduzeća „Orao“). Dokumentacija za trasiranje nove ulice od Ulice Nikole Tesle do Ulice patrijarha Pavla je završena, što je bio preduslov za pokretanje postupka rješavanja imovinsko-pravnih odnosa.
 
- Trasiranje novih ulica će takođe doprinijeti bezbijednosti saobraćaja, ali i ravnomjernijoj raspodjeli saobraćaja i skraćenju vremena putovanja, pogotovo u vrijeme saobraćajnih gužvi'', ističu u gradskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove i zaštitu životne sredine.

Grad Bijeljina