GRADONAČELNIK PETROVIĆ UPUTIO ZAHTJEV ZA ODRŽAVANjE SJEDNICE SKUPŠTINE GRADA ZBOG GRADSKE TOPLANE :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETROVIĆ UPUTIO ZAHTJEV ZA ODRŽAVANjE SJEDNICE SKUPŠTINE GRADA ZBOG GRADSKE TOPLANE


Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović uputio je predsjedniku Skupštine Grada Aleksandru Đurđeviću zahtjev za sazivanje sjednice Skupštine grada Bijeljina, na kojoj bi trebalo da bude razmatran Prijedlog odluke o odobravanju novčanih sredstava  Gradskoj toplani.

„Ukoliko smatrate da su ispunjeni uslovi za sazivanje vanredne sjednice Skupštine grada Bijeljina, potrebno je istu sazvati u rokovoma kraćim od onih koji su propisani Poslovnikom o radu, a ukoliko smatrate da nisu ispunjeni, potrebno je da sazovete redovnu sjednicu, u rokovima propisanim zakonom“, stoji u zahtjevu (inicijativi) koju je gradonačelnik uputio predsjedniku gradske Skupštine.

Lošim poslovanjem u toku 2019. i 2020. godine, Gradska toplana nagomilala je dugove dobavljačima uglja u iznosu od oko 620.000 konvertibilnih maraka. Zbog toga postoji realna opasnost da ovo preduzeće završi u stečaju, a radnici ostanu bez posla.

​Skupštinska većina, predvođena SNSD-om, odbila je na jučerašnjoj sjednici lokalnog parlamenta da se raspravlja o finansijskoj pomoći Gradskoj toplani. Gradonačelnikova inicijativa za sazivanje naredne sjednice Skupštine potvrđuje nedvosmislenu volju da se još jednom pokuša pronaći način za rješavanje ovih problema.