MLADI SKUD „SEMBERIJA“ OBILjEŽILI LAZARICU :: Semberija INFO ::

 

MLADI SKUD „SEMBERIJA“ OBILjEŽILI LAZARICU


Dječiji ansambl Srpskog kulturno-umjetničkog društva  „Semberija“ iz Bijeljine obilježio je  danas  praznik Lazarevu subotu  tradicionalnom proljećnom igrom “Lazarice” ispred zgrade  Gradske uprave. Program obilježavanja je počeo u crkvi Svetog Đorđa, nastavljen ispred Narodne biblioteke „Filip Višnjić“ a završen na platou ispred zgrade Gradske uprave Grada Bijeljina.

-Kada nas ljudi vide na ulici kažu da je to siguran znak da dolazi ljepše vrijeme. Nadamo se rodnoj i plodnoj godini pred nama. Moram istaći da nas je ove godine domaćin ispred Gradske uprave jako lijepo dočekao i bio široke ruke“, istakla je Jovana Barbu, članica ansambla SKUD „Semberija“ i prva dama današnje proslave.

Svi učesnici nastupa poželjeli su sugrađanima blagostanje i sreću uoči predstojećeg praznika Vaskrsa.



-Ovo je prelijep događaj, prelijepa tradicija. Lazarice koje ovdje igraju su vijesnici proljeća ali i skorog dolaska najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa. Ovo je prilika da uz igru i pjesmu Lazarica uživamo i da očekujemo, uz mnogo rada i mnogo truda i uz Božiju pomoć, da imamo jednu srećnu, uspješnu i berićetnu godinu“, rekao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Semberija info