PRIJEM ZA ŠAMPIONE AK „AKADEMAC" :: Semberija INFO ::

 

PRIJEM ZA ŠAMPIONE AK „AKADEMAC"


Foto
U Gradskoj upravi održan je prijem za članove Atletskog kluba „Akademac“ iz Bijeljine povodom osvajanja šampionskih titula na prvenstvima Republike Srpske i BiH u krosu, u kategoriji juniorki.

Na prvenstvu Republike Srpske, održanom 10. aprila ove godine u Brčkom, titulom vicešampiona okitili su cicibani i cicibanke, djeca rođena 2011. godine i mlađeg uzrasta, dok je ženska ekipa u generalnom plasmanu takođe bila druga.

Na prvenstvu BiH, 17. aprila u Tuzli, osim titule šampiona u kategoriji juniorki, „Akademcu“ je pripalo prvo mjesto i u kategoriji cicibana, dok su pionirke - djeca rođena 2009. i 2010. godine - bile druge.



AK „Akademac“ je primjer kvalitetno organizovanog sportskog kolektiva sa dugom tradicijom i odličnim rezultatima. Poslije razgovora sa trenerom Živoradom Sekulićem, gradonačelnik Ljubiša Petrović je rekao da postoji saglasnost o potrebi da Bijeljina ima atletsku trku, u formi polumaratona ili ulične trke.

 - Načelno smo razgovarali da to bude 24. septembra povodom Dana Grada. Bilo je riječi i o stanju sportskih objekata i izradi nove atletske staze. Opredjeljenje Grada je da se krene sa njenom izgradnjom - kazao je Petrović.

Uz čestitke na osvojenim medaljama, gradonačelnik je mladim sportistima poželio mnogo novih dobrih rezultata i istakao da sportisti na najbolji mogući način predstavljaju Bijeljinu kao grad sporta.



Trener AK „Akademac“, Živorad Sekulić, rekao je da su u posljednjih nekoliko godina u ovom klubu trenažni proces i organizacija podignuti na viši nivo, o čemu svjedoče rezultati, te da je u toku upis novih članova. U ovoj godini broj novih članova se uvećao za 50%.

- Današnji prijem u Gradskoj upravi znači mnogo, jer gradonačelnik Petrović pokazuje da je spreman da uvijek pruži podršku ne samo nama, nego sportistima uopšte. Povod za prijem je titula prvaka Republike Srpske koju su osvojile juniorke na prvenstvu Republike Srpske u krosu, u ekipnoj konkurenciji, ali i titula šampiona BiH koja je, takođe pripala takmičarkama iz našeg kluba - rekao je Sekulić.

Juniorke Isidora Vulić, Jovana Milošević i Tamara Stanišić su saglasne da su njihovi rezultati na takmičenjima tokom ovog mjeseca zaista veliki i da se nadaju da će na takmičenjima koja slijede biti najbolje.