JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina: Čuvajmo planetu Zemlju, jer drugu planetu nemamo! :: Semberija INFO ::

 

JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina: Čuvajmo planetu Zemlju, jer drugu planetu nemamo!


Na Gradskom trgu u Bijeljini, mališani starijih vrtićih grupa iz JU Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina sa vaspitačima, rukovodstvom vrtića, drugarima iz drugih vrtića i predstavnicima Gradske uprave Grada Bijeljina i Komunalne policije obilježili su Dan planete Zemlje.



Mališani su imali priliku da kredama na pločniku Gradskog trga iskažu svoju kreativnost i ostave ekološke poruke, onako kako to samo djeca mogu. Takođe su sugrađanima dijeli cvijeće, ali i ekološke poruke.
Slaviša Vujanović, direktor JU Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ Bijeljina rekao je da je cilj obilježavanja Dana planete Zemlje da djecu upoznaju sa značajem očuvanja životne sredine i planete.

- Bitno je, da svi zajedno učimo našu djecu, da je potrebno da čuvamo planetu Zemlju, grad, životnu sredinu, ali i naše dvorište. Svi treba da ih učimo onoliko, koliko je do nas, da bi imali zdravu životnu sredinu i da ovu planetu ostavimo našoj djeci. Naš cilj je da djeca danas sgrađanima pošalju ekološku poruku, da svi zajedno moramo čuvati našu životnu sredinu,naš grad, našu planetu Zemlju, jer mi drugu planetu nemamo“, istakao je Vujanović i dodao da su djeca već svjesna na koji način se svi moraju ophoditi prema životnoj sredini i šta treba da učine da bi životna sredina bila zdrava i čista.



Maja Perdan Ilić, pedagog Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“, rekla je da je važno da se djeca nauče, da od najranijih uzrasta čuvaju planetu Zemlju.
- Naša ekološka nedelja se realizovala u vrtiću i to nam je bio uvod u ovu aktivnost. Djeca su u okviru ekološke nedelje pripremila ekološke poruke, koje će danas dijeliti našim sugrađanima i naučila su razne recitacije i pripremili bogat program za danas“, kazala je Maja Perdan Ilić i dodala da su usvojili najvažnija znanja, kao što su sortiranje otpada i da čuvaju planetu Zemlju.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine, rekao je da se danas na Gradskom trgu mogla vidjeti najljepša slika iz Bijeljine, a to su okupljena djeca iz Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ i drugih vrtića.
- Iako je Dan planete Zemlje sutra i poklapa se sa Velikim petkom, danas smo upriličili da zajedno sa djecom podijelimo tu radost. Zaista su se potrudili i već se vidi razvijena svijest koju imaju prema planeti Zemlji. Svima nama je u cilju da je planeta Zemlja zdrava, zdrava životna sredina i zdrav grad. Ovo je jedan od fantastičnih primjera kako to treba raditi od malih nogu“, rekao je gradonačelnik Petrović.


​Semberija info - S. Jovanović