HUMANITARNA AKCIJA U ORGANIZACIJI UDRUŽENjA"RIBA" :: Semberija INFO ::

 

HUMANITARNA AKCIJA U ORGANIZACIJI UDRUŽENjA"RIBA"


Humanitarna akcija za najugroženije Bijeljince – članovi Udruženja “Riba” pripremili riblju čorbu, ribu i šarena vaskršnja jaja ugroženim porodicama
 
 
Članovi bijeljinskog Sportsko - ribolovnog udruženja (SRU) “Riba” organizovali su danas humanitarnu akciju pripreme riblje čorbe i prženja ribe na Veliki petak, uoči Vaskrsa, za one kojima je to najpotrebnije - korisnike Javne kuhinje.
 
Prema riječima predsjednika SRU “Riba” Miodraga Đukića, ovo je sedma po redu akcija ovakve vrste u organizaciji ovog Udruženje, a ovu akciju finansijski i tehnički je pomogla Kompanija “Globus”.


 
“Imali smo pauzu od dvije godine zbog korone, ali od ove godine nastavljamo ovu tradicionalnu akciju za korisnike Narodne kuhinje. Ovakve akcije su humanitarnog karaktera kako bi pomogli našim najugroženijim sugrađanima. Danas će biti pripremljeno oko 260 obroka”, rekao je Đukić.
 
Đukić je rekao da će distribuciju pripremljenih obroka tokom dana izvršiti članovi Udruženja “Riba” i aktivisti bijeljinskog Crvenog krsta.
 
On istakao da je akcija organizovana sredstvima Udruženja “Riba”, a uz finansijsku pomoć Kompanije “Globus”, na čemu je im je izrazio veliku zahvalnost.
 
“Ovom akcijom, želimo da našim najsiromašnijim i najugroženijim građanima, uljepšamo praznične dane. Ako smo u tome uspjeli, u tome je naše zadovljstvo još veće”, rekao je Đukić.
 
Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović posjetio je članove Udruženja “Riba” na lokalitetu Pet jezera, u okviru kompleksa restorana “Globus” gdje su obroci pripremani, ističući da uvijek treba podržati humanitarne akcije za socijalno ugrožene kojima je svaka pomoć dobro došla.
 
Petrović je istakao da Gradska uprava u skladu sa mogućnostima pomaže socijalno ugroženim porodicama, podsjećajući da se iz javne kuhinje svakodnevno vrši podjela obroka za socijalno ugrožene.
 
“Socijalno ugroženim treba pomoći na svaki mogući način. Neophodno je da svi zajedničkim snagama promijenimo osnovne norme u društvu i da, uz poštovanje i ispunjavanje osnovnih ljudskih prava, kao što je pravo na rad stavimo u fokus našeg interesovanja. Ali , na svakom mjestu treba pokazati i onu humanu stranu čovjeka”, rekao je Petrović.
 


On je napomenuo da se trenutno u javnoj kuhiniji redovno priprema oko 300 obroka, a da se distribucija vrši na ukupno sedam punktova u gradu.
 
Milenko Zupur, vlasnik Kompanije “Globus” koja često pomaže humanitarne akcije u Bijeljini, izjavio je da je lijep gest kada se može pomoći onima kojima je to najneophodnije, izražavajući očekivanje da će u narednom periodu biti više onih koji podržavaju ovakve i slične humane akcije.
 
“Zadovoljstvo mi je što možemo da pomognemo ovakve humane akcije. Nije lijepo što imamo socijalno ugrožena lica, ali šta je tu je. Upravo ovakvim akcijama humanost dođe do izražaja”, rekao je Zupur, ističući da će Kompanija “Globus” podržavati humane akcije i u narednom periodu.
 
Svi okupljeni na lokalitetu Pet jezera poželjeli su građanima srećan nastupajući Vaskrs, sa porukom da ljudi treba da pokažu humanost kada su god u mogućnosti, a naročito prema socijalno ugroženim.

Semberija info