BIJELjINA: ODRŽANA 29. JAJARIJADA :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: ODRŽANA 29. JAJARIJADA


Povodom Vaskrsa, Centar za kulturu „Semberija“ iz Bijeljine danas je organizovao 29. Jajarijadu, tradicionalno takmičenje za najljepše i najtvrđe jaje. U takmičenju su učestvovali naši najmlađi sugrađani, a sadržajnom bogatstvu manifestacije pomogli su SKUD „Semberija“, Gradsko pozorište „Semberija“ i Turistička organizacija Grada Bijeljina.



- Koristim priliku da čestitam najradosniji hrišćanski praznik tradicionalnim pozdravom Mir Božji! Hristos vaskrse! Neka je sretan Vaskrs svim pravoslavnim hrišćanima uz želju da u ovako lijepom raspoloženju proslavimo još mnogo Vaskrsa, da budemo podrška jedni drugima. a isto tako da se sa srećom, zadovoljstvom i poštovanjem svih hrišćanskih vrijednosti još mnogo godina sabiramo pod okriljem Srpske pravoslavne crkve“, rekao je gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović.



U takmičenju za najtvrđe jaje učestvovalo je 46 takmičara. Nakon pet krugova takmičenja u finalu su se sastali Uroš Mlađenović i Nikola Kostadinović. Nakon finalnog odmjeravanja snaga šareno jaje Nikole Kostadinovića se ispostavilo kao najtvrđe. Žiri je, na kraju konstatovao da je pobjedničko jaje pravo, prirodno jaje i da je mladi Kostadinović zaslužio titulu najuspješnijeg.

Na drugoj strani, u konkurenciji za najljepše našarano jaje, stručni žiri je bio na slatkim mukama. Iz nekoliko desetina prelijepo i sa puno ljubavi ukrašenih jaja izabrana su najljepša tri. Pavle Božić je osvojio treće, Dušan Bešlić drugo, a Vuk Maglajčević prvo mjesto. Svi mališani koji su završili na pobjedničkom postolju dobili su vrijedne nagrade sponzora današnje manifestacije.


​Semberija info - I. Gutić