Bijeljina: Odluka o radnom vremenu za 1. i 9. maj :: Semberija INFO ::

 

Bijeljina: Odluka o radnom vremenu za 1. i 9. maj


Na osnovu člana 39. Zakona o lokalnoj samoupravi Statuta Grada Bijeljina Gradonačelnik Grada Bijeljina, donosi Odluku o radnom vremenu za Međunarodni praznika rada i Dan pobjede nad fašizmom.

Prvi dan Međunarodnog praznika rada  1. maj 2022. godine (nedjelja) je neradni dan, osim za subjekte navedene u članu 3. ove Odluke.
 
Drugog dana Međunarodnog praznika rada  2. maja 2022. godine (ponedjeljak) i 9. maja 2022. godine (ponedjeljak) kada se praznuje Dan pobjede nad fašizmom, a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za snabdijevanjem osnovnim životnim artiklima i drugih potreba, mogu da rade objekti u trgovinskoj i zanatsko – preduzetničkoj djelatnosti kao i prodajna mjesta AD ''Lutrija Republike Srpske'' Banja Luka na području Grada Bijeljina, najduže do 12,00 časova.

Za vrijeme trajanja republičkih praznika, a radi zadovoljenja neophodnih potreba građana za komunalnim, zdravstvenim i drugim uslugama, dužne su da rade: zdravstvene ustanove, vatrogasna jedinica i preduzeća za snadbjevanje vodom, električnom energijom i za prevoz putnika.

Preduzeća, ustanove i organizacije iz stava 1. ovog člana u obavezi su da organizuju i obezbijede rad i dežurstva u obimu koji zadovoljava funkcionisanje njihove osnovne djelatnosti, potrebne za pružanje usluga građanima za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Preduzeća, ustanove i organizacije koje u svojim redovnim aktivnostima imaju organizovan rad za neradne dane, nisu obavezne utvrđivati povećan obim rada i dežurstva. 
 
Apoteke, veterinarske ambulante i ugostiteljski objekti mogu raditi redovno radno vrijeme za vrijeme trajanja republičkih praznika.

Privredni subjekti koji se bave proizvodnom djelatnošću, a obavljaju procesnu proizvodnju, mogu da rade u vremenu koji zahtijeva proces rada.
 
Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u „Službenom glasniku Grada Bijeljina“.


​Info Bijeljina