Gradska uprava Bijeljine potpisala projekte sa nevladinim organizacama :: Semberija INFO ::

 

Gradska uprava Bijeljine potpisala projekte sa nevladinim organizacama


U Gradskoj upravi Bijeljine danas su potpisani ugovori sa 45 udruženja i nevladinih organizacija sa područja Bijeljine, ukupne vrijednosti 79.500 konvertibilnih maraka.
 
Prema riječima Ljubice Mlađenović iz Odjeljenja za društvene djelatnosti Gradske uprave Bijeljina,  projekti sa NVO i udruženjima vezani su za oblast kulture, sporta, mladih.
 
„Ovakve aktivnosti provode se duže od 15 godina. U našem registru imamo 80 aktivnih udruženja, a danas su potpisani ugovori sa 45 udruženja, a u vezi sporta, kulture, mladih“, precizirala je Mlađenovićeva.


 
Jedna od potpisnica je i Sandra Milošević, predsjednica bijeljinskog Udruženja „Diabeta“, koja se zahvalila Gradskoj upravi na brizi jer su prepoznali aktivnosti i rad ovog Udruženja, čiji je cilj da se obavi što veći broj preventivnih pregleda.
 
„Cilj našeg Udruženja je da obavimo što veći broj preventivnih pregleda našeg stanovništva. Pregledi će u narednom periodu biti rađeni na gradskom trgu, parku, šetalištu, a očekujemo poziv iz semberskih mjesnih zajednica“, istakla je Miloševićeva.
 
Prema njenim riječima, cilj je da se na ovaj način probudi svijest građana o preventivnim pregledima.
 
Radinka Todić iz Udruženja žena „Beli anđeo“ rekla je da je svaka pomoć dobro došla, a naročito kada nečiji rad bude prepoznat ili pohvaljen.
 
„Mi smo specifično Udruženje, koje želi da sačuva tradiciju i običaje od zaborava. Mi smo, nadamo se, uspjeli da naše kulturno nasljeće otrgnemo od zaborava“, kaže Todićeva.


​Semberija info