DANAS POČINjU BESPLATNE NIKOLA TESLA CENTAR RADIONICE ZA UČENIKE :: Semberija INFO ::

 

DANAS POČINjU BESPLATNE NIKOLA TESLA CENTAR RADIONICE ZA UČENIKE


Na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini počinje sa radom Nikola Tesla Centar (NTC) centar za učenike iz Bijeljine i pripadajućih opština. 

-Tokom maja organizovaćemo besplatne radionice za 30 darovitih učenika (iz svake škole po jedan do dva učenika), a od jeseni centar će biti dostupan kako za darovite, tako i  za sve zainteresovane učenike.  Radionice traju 90 min i biće organizovane radnim danima, jednom nedjeljno od 17 do 18 časova i 30 minuta u prostorijama Pedagoškog fakulteta. 

Prva radionica zakazana je za danas, u petak 29. aprila, sa početkom od 17 časova.

Organizatori su Nikola Tesla Centar (NTC) u saradnji s Pedagoškim fakultetom iz Bijeljine. U radu će se primjenjivati NTC sistem učenja, autora dr Ranka Rajovića, osnivača MENSE Srbije i dugogodišnjeg člana Odbora svetske MENSE za rad s darovitom djecom. NTC program se uspješno primjenjuje u 18 država Evrope. Dr Rajović predaje na Pedagoškom fakultetu u Kopru (neuronauke u vaspitanju i obrazovanju) i saradnik je UNICEF-a za obrazovanje.

Svojim prepoznatljivim programom, autor NTC programa dr Ranko Rajović i predavači NTC tima, omogućiće djeci učenje kroz igru i istraživanje. Naš zajednički cilj je podsticanje i razvoj vještina, znanja i emocija koje se u svakodnevnom životnom ritmu usporeno razvijaju ili sasvim zapostavljaju. NTC radionice će realiziovati studenti Pedagoškog fakulteta i NTC stručni tim koji predvodi dr Rajović’’, potvrđeno je sa Pedagoškog fakulteta u Bijeljini.