DOKTOR RADIĆ, POBJEDNIK „SLAGALICE“: Bijeljinska bolnica ima čvrstu sadašnjost i svjetliju budućnost! :: Semberija INFO ::

 

DOKTOR RADIĆ, POBJEDNIK „SLAGALICE“: Bijeljinska bolnica ima čvrstu sadašnjost i svjetliju budućnost!


Direktor JZU bolnica „Sveti Vračevi“, profesor dr Zlatko Maksimović organizovao je danas prijem za mladog ljekara naše ustanove, Luku Radića, iz semberskog sela Balatun, pobjednika 149. Ciklusa kviza „Slagalica“.

Ovom prilikom direktor Maksimović je izrazio posebno zadovoljstvo što u svojim redovima ima ovako pametnog i ambicioznog ljekara koji je na početku profesionalne karijere, medicinski fakultet završio je u roku i pred kojim je svijetla budućnost.

Direktor je istakao da će Doktor Radić, koji je zaposlen u bijeljinskoj bolnici, za par mjeseci dobiti željenu specijalizaciju.



Doktor Radić srdačno se zahvalio na prijemu i iskoristio priliku da pohvali menadžment bolnice i uslove u kojima radi, kao i saradnju sa kompletnim osobljem bolnice.

„U bijeljinskoj bolnici sam otprilike mjesec dana i želim da pohvalim osoblje i menadžment na vrlo efikasnom radu. Mediji su potencirali da radim volonterski ali to je praksa u bolnicama. Recimo, po velikim kliničkim centrima to volontiranje može da traje i po godinu, dvije. U bijeljinskoj bolnici to nije slučaj, traje vrlo kratko“, kaže Radić.

Dr Radić je dodao da je vrlo važno pomenuti da se u bijeljinsku bolnicu stalno ulaže u poboljšanje uslova rada, u novu opremu, u dalje obrazovanje i edukaciju ljekara. Imamo priliku da sarađujemo sa eminentnim stručnjacima iz velikih kliničkih centara, zahvaljujući direktoru Maksimoviću.

Tokom razgovora, vratili smo se u njegovo djetinjstvo i prisjetili obrazovnog puta.
„Kako su godine prolazile shvatao sam otprilike kako želim da izgleda moj život, kako ne treba da protraćim svoj talenat, da želim da budem koristan prema društvu a i prema sebi. Kao dječak sa 15 godina nisam znao šta tačno želim postati u životu, odlučio sam da se upišem u Gimnaziju „Filip Višnjić“ gdje sam zaista dobio veliko znanje i kad bih morao ponovo da se vratim i da biram, ponovo bih učinio isto. Kroz srednjoškolsko obrazovanje sužavao sam sferu interesovanja i na početku treće godine medicina je postala moj prioritet, a početkom završne godine, donio sam konačnu odluku i nisam se pokajao. Mogao sam da se zamislim kao ljekar sa svom težinom i odgovornošću koji taj poziv nosi“, kaže mladi ljekar.

„Bijeljinska bolnica ima jako dobru i čvrstu sadašnjost i smatram da će imati još svjetliju budućnost. Velike stvari i projekti tek će da se dešavaju ovdje“, istakao je za kraj razgovora doktor Radić.


​JZU Bolnica "Sveti Vračevi"