STANIŠIĆ: INICIJATIVA ZA ČISTIJU I LjEPŠU :: Semberija INFO ::

 

STANIŠIĆ: INICIJATIVA ZA ČISTIJU I LjEPŠU


Nesavjesno odlaganje otpada ugrožava i zdravlje stanovništva, ali i čistoću i ljepotu Bijeljine. Kako bi bio riješen ovaj problem odbornik DNS u Skupštini grada Bijeljina Miloš Stanišić uputio je inicijativu za povećanje kazni za nepropisno bacanje smeća sa 400 KM na 1.000 KM.

„U ime ekoloških udruženja i savjesnih građana pokrenuo sam ovu inicijativu. Svjesni smo da pojačavanje svijesti o ekologiji zahtijeva i mnogo veći angažman od prostog udarca po džepu, ali vjerujem da ćemo na ovaj način bar donekle smanjiti brojne divlje deponije u našem gradu“, rekao je Stanišić.

On u inicijativi navodi i da je Grad već nabavio kamere, te da očekuje da postavljanje na spornim ekološkim lokacijama takođe doprinese otkrivanju počinioca. Stanišić se nada da će nadležni inicijativu sprovesti u što kraćem roku i da će veće kazne za nesavjesne Bijeljince uroditi plodom.

„Vjerujem da nikome od nas nije cilj da kažnjavamo, već da polako razvijamo svijest o tome da svima nama, i djeci, mladima i starijim sugrađanima, i vlasti i opoziciji, treba čist i lijep grad, kao i zdravo i ekološki osviješteno okruženje. Uvjeren sam da mi to možemo“, rekao je Stanišić.