Promovisana turistička ponuda Crne Gore u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

Promovisana turistička ponuda Crne Gore u Bijeljini


Predstavnici Turističkih organizacija Herceg Novog, Budve, Ulcinja i Bara, danas su građanima Bijeljine,na Gradskm trgu promovisali svoju ponudu za ovogodišnje ljetovanje na crnogorskom prmorju.

U okviru promocije, mališani iz Dječijeg vrtića „Nodi“ su pripremili kostime sa morskim rekvizitima kao što su mišići za plivanje, kofice, lopatice, maske i disaljke.



Amel Dedić, savjetnik direktora Nacionalne turističke organizacije Crne Gore rekao je da su ovakvi događaju od izuzetnog značaja, kada je u pitanju turizam, jer bez žive riječi i direktnog kontakta ne mogu prenijeti ono što žele, a ni vidjeti šta drugi imaju da ponude.

- Na ovakav način, možemo doprinijeti boljoj posjećenosti turista iz Bosne i Hercegovine, a i turista iz Crne Gore u Bih. Naši privrednici su pripremili izuzetno dobre paket aranžmane, sa brojnim pogodnostima, a usluge su usklađene sa kvalitetom, što je izuzetno važno“, kazao je Dedić i dodao je da se pored primorja ne smije propustiti i sjever Crne Gore.

Dedić je podsjetio da je Crna Gora „otvorila vrata“ za sve turiste, da je Crna Gora ukinula kovid potvrde za turiste iz Bih za ulazak u državu, ali i da više nisu potrebne za boravak u ugostiteljskim objektima, uslužnim centrima, ali i da je dozvoljen rad noćnim klubovima.



Stjepan Lalić iz Turističke organizacije Budva, rekao je da Budva metropola turizma i da su svi gosti kod njih dobrodošli, ali da su regionalni gosti „bliži srcu“, koji su i najmnogobrojniji, a dolaze  iz Republike Srpske, BiH i Srbije.

- Imamo pješčane plaže, kamenite plaže, noćni provod, izvrsnu hranu... Sve imamo za jedan idealan odmor, za porodicu i za omladinu“, rekao je Lalić i dodao da su cijene ostale stabilne i da imaju raznoliku ponudu, od skromnijeg do luksuznog smještaja, za svačiji džep i svačiji ukus. 

Dragan Tešić, portparol Turističke organizacije Grada Bijeljina rekao je da je Bijeljina danas domaćin Turističkim organizacijama Crne Gore, te da i oni danas ujedno promovišu turističke potencijale Bijeljine, ali i grad.

- Ono što grad Bijeljina i Semberija u ovom momentu mogu da ponude, jeste nacionalni i vjerski turizam koji je prevashodno u posljednje vrijeme najatraktivniji. Pored toga, u posljednje vrijeme sve je više popularan i  etno turizam, jer se sve veći broj, manjih seoskih domaćinstava koji se opredjeljuju da se bave seoskim turizmom“, istakao je Tešić.

On je dodao će se krajem maja u Bijeljini održati sajam turizma, gdje se pored gostiju iz Crne Gore, očekuju i predstavnici Turističkih organizacija iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.
Radoslav Ostojić,savjetnik gradonačelnika Bijeljine rekao je da je turizam jedan od razvojnih šansi i prilika Semberije i grada Bijeljina.

- Grad Bijeljina, na razne načine pokušava da obogati turističku ponudu, ali i da se poveže sa drugim Turističkim organizacijama, kako bi imali što bolju regionalnu ponudu i privukli što veći broj turista“, naglasio je Ostojić.

Semberija info